Czujnik położenia przepustnicy e23 728i

Magik przestawił i teraz nie wiem jak powinie3n być ustawiony,w jednym położeniu podczas otwierania i zamykania przepustnicy wydaje ciche “klik”.Poproszę o jakieś info,podpowiedzi ,sugestie itp.
Tylko błagam nie o gazie plisssssssss :laughing:

zmień magika :smiling_imp:

Trzeba tak ustawić, żeby klik było po dotknięciu przepustnicy w celu otwarcia jej.

Dzięki,zaraz sprawdzę :slightly_smiling_face:

Adam ty na zloty to już nie musisz nigdy zabierać alkoholu tyle flaszek Ci wisimy :smiling_imp:

ja to chyba kurierem,ale do rzeczy.Byłem i8 sprawa wygląda tak:czujnik wydaje dźwięk tylko w położeniu kiedy jest prawie całkiem przesunięty do góry,po całkowitym przesunięciu przepustnica się uchyla i obroty wzrastają,czyli cofnąłem go w miejsce gdzie nie zwiększa obrotów aqle w każdym położeniu wydaje dwa “kliki” :confused: :confused:

a i jeszcze jedno,bo nie wiem czy to ma znaczenie-sprawdzać na ciepłym czy zimnym,z włączonym zapłonem czy nie?

W wojsku watrobę zahartowałem, więc dam radę :grin:

Bardzo dobrze ustawiłeś. Czujnik połozenia przepustnicy z manualną skrzynią biegów rozróżnia tylko dwie pozycje - zamknięta przepustnica - otwarta i już.

obojetnie . tak jak napisal adaś przy zamknietej przepustnicy chcac ja otworzyc po delikatnym ruszeniu w strone otwarcia uslyszysz delikatne klik i jak puscisz wracajaca przepustnica ulamek milimetra przed zamknieciem musi zrobic powtorne klik . miej na uwadze rowniez aby przepustnica w pozycji zamknietej byla faktycznie zamknieta i nie naprezona linka lub stopka ograniczajaca jej dolne (zamkniete) polozenie . wtedy dopiero wez sie za czujnik polozenia przepustnicy i wsluchaj sie w klikanie :grin:

ok,dzięki :grinning: