Czy komuś się udało zdjąć i założyć ?

Witam,

Czy udało się Wam kiedyś zdjąć i założyc element 2 i 4 tak aby nie było widać śladów tej operacji ?

Czy to jest jednorazówka?

marne szanse … zazwyczaj mozna starac sie jak najmniej uszkodzic ale zeby zeszly bez zadnego uszczerbku … to jak trafic 6 w totka . dlugi plaski cienki srubokret i powolne podwazanie tak aby nie poprzeciagac aluminium gdyz zacznie sie deformowac i porobia sie “fale” . normalnie powinny te listwy byc przyklejone na dwustronna tasme samoprzylepna ktora podnosi ryzyko zniszczenia … poza tym ich przekroj pokazuje ze wskakuja one jak zatrzask na swoje pierwotne miejsce wiec jest to ciezki temat aczkolwiek mi sie kilkakrotnie udalo i z doswiadczenia wiem ze wolalbym wymienic silnik niz zciagac te listewki i lepiej zeby dzieci nie sluszaly epitetow padajacych podczas tej stresujacej pracy :slightly_smiling_face:
nowe nie przekraczaja 1000 pln wiec jak na 6 mozna uznac je za niedrogie …

hmm nowe płacę w ASO 250zł na stronę (BMW FUS 397zł strona). W Lakierni zdjęli ale z prawej przy zakładaniu się zniszczyły i pytam czy mieć do nich pretensję czy nie :slightly_smiling_face:

Oczywiście :bulb: :v;

przy zakladaniu ??? … sieroty :smiling_imp:

Instrukcji nie przeczytali :laughing: :laughing: :laughing: A napisane jest jak byk “zgnieść zbiorniczek”..elektronicznie testowany :laughing: :laughing: :laughing:

lakiernicy … ich chyba przeklinam bardziej niz blizniaczo podobnych sprawcow upodlenia rzeczpospolitej … chyba sam sie naucze lakierowania bo dosc mam tej “kolorowej” tandety …

Masz rację :face_with_rolling_eyes:

Tak powiedzieli że przy zakładaniu… Może przy zdejmowaniu, ale nie chcieli powiedzieć. Polakierowali MALINOWO. Dobrze że to 250zł a nie 400zł, byłem taki wpieniony wczoraj że wróciłem do domu i poszedłem spać…

Dobry lakiernik jest rzadziej spotykany niż dobry polityk… :lup:

Mówisz o pierwszej lidze, a co z extra klasą :question: W ogóle niema :face_with_rolling_eyes:

Zdejmowałem listwy w swoim aucie (zapinane chyba podobnie-na rynienkę) i tak jak pisał Maniek jest to dość ciekawa zabawa. Przy odrobinie cierpliwości i dużej ilości szczęścia można to spokojnie zrobić. Należy ją stopniowo podwadzać od spodu czymś stosunkowo miękkim (drewno, plastik), a w którymś momencie powinna dać się już wysunąć. Należy uważać, żeby jej zdbyt mocno nie wygiąć lub nie załamać, bo wtedy będzie już “po ptokach”. Lekkie wygięcia (o dużym promieniu) spokojnie się ułoża po wpięciu w rynienkę. Przy zakładniu ważne jest, aby częśc dociskąjąca listwy była równa, ponieważ listwa później może się ruszać lub nawet brzęczeć podczas jazdy. Samo zakładanie to kilka uderzeń (z wyczuciem) gumowym młotkiem.
Skoro prawdopodobnie decydujesz się na zakup nowych, to nic nie tracisz próbując zdjąć te stare. Nowe doświadczenie, a i ktoś będzie musiał te nowe założyć.
Jak mówi przysłowie:…bez ryzyka nie ma zabawy… :grinning:
Powodzenia

mnie też się to w miarę udało :face_with_rolling_eyes: , aczkolwiek jeśli mówisz, że masz to taniej niż w serwisie, to kup nowe (ja też będę być może w niedługim czasie zainterewsowany :sunglasses: ). poza tym, skoro kupujesz listwy skontaktuj się z kubą, na pewno będzie miał do ciebie interes :grin:

Przekrój listewek, o które się tu rozchodzi… kupiłem dzisiaj

W ASO ostatnio robię zakupy często , przeważnie spinki, gumeczki, szaleję, bo papiery i opakowanie wychodzi drożej, a jak dodać stawkę godzinową pracownika i kasy… no straty mają.

“spinki i gumeczki” to najmniejszos problemos. za kpl. gadgetów wszelkiej maści spinek, śrubek, gumek, popierdułek na cały samochód (prawie dwie pełne reklamówki **BMW-Sauber F1 **Team) zapłaciłem ca. 500 pln

Jakieś dziwne kupowałeś, ja za małą torebkę sete zapłaciłem… :laughing: Pewnie od ruskich brałeś pod ladą :sunglasses:

Po namyśle: Ale ja jeszcze śrubki i blaszki brałem, a złom w cenie.

przerabialem to i jest to jak najbardziej do zdemontowania

U mnie wygladalo to tak ze po sciagnieciu tapicerki i nilkowanych czy tam polerowanych oslonek na zamki kazdy chrom w 6 jest przykrecony malymi wkretami :wink:
i pozniej wystarczy wziasc dlugi cienki srobokret i podwazyc listwy , u mnie nie bylo problemu z tym

ale uwazac trzeba bardzo bo listwy sa przyczepione na klamerkach i naprawde zajelo mi to kilka godzin zeby zdemopntowac wszystkie chromy

co doradzic moge wszystkim , nie probojcie sciagac aluminipowych klinów z szyb bo to u mnei skonczylo sie tragedia i obecnie mam szybe bez

Mam nowe kupione ale nie założone :stuck_out_tongue: Co teraz? Kto mi to założy? Czy samemu popsuć ?