Czy ktoś kiedykolwiel miał próbę kradzieży 6?

Niestety muszę poruszyć ten smutny temat, bo nie będę miał możliwości trzymania swojego auta w garażu i będę chyba zmuszony do stawiania go pod blokiem.

Chciałbym jeśli to możliwe aby każdy się na ten temat wypowiedział w kilku punktach.

1. Czy były jakiekolwiek próby kradzieży lub włamania (ile)?
  2. Ile albo raczej czy macie jakieś zabezpieczenia? (tylko nie pisać przypadkiem jakie-ewentualnie garaż, ogródek, parking)
  3. Polisa AC (koszt, towarzystwo)
  4. Rady jak zabezpieczyć się przed próbą kradzieży?

Pozdrawiam i liczę na podjęcie tematu.

Myślę, że w przypadku 6 garażowanie to nie tylko sprawa kradzieży. Z racji , że to auta specjalnej troski :grinning: , brak garażu szybciej wpłynie na stan twojego auta niż ci je ukradną, chociaż to również trzeba rzewidzieć. Raczej nie wyobrażam sobie 6 pod chmurką..

To co zaoszczędzisz na trzymanie 6 pod chmurką po jednej zimie lub dwóch zemści się okrutnie. Jak dla mnie nie warto, a chmurka to skórka za wyprawkę.

Na zimę wstawiam do garażu na wieś. Chodzi mi właśnie o lato bo mieszkam w centrum więc albo mogę ją trzymać na wsi w garażu i nie jeździć albo pod chmurką i użytkować codziennie.

Moje pytanie w temacie brzmiało: czy muszę się bać o kradzież?

mysle ze raczej nie masz sie co zbytnio martwic o kradziez :face_with_rolling_eyes: ale musisz przemyslec dobrze to gdzie zaparkujesz auto zeby ci ktos nie porysowal na parkingu czy przy ulicy albo zeby szyby nie wybil dla radia czy anteny nie pogiol jesli ci sie cala niechowa :exclamation: (moja sie ktos w taki wlasnie sposob zaopiekowal ze reanimowalem ja kilka godzin zeby nadawala sie do czegokolwiek jeszcze :frowning: ) a jesli chodzi o proby wlamania to ja nie mialem zadnej bo pilnuje dobrze autka jesli parkuje je gdzies poza domkiem, ale niektorych rzeczy i tak nie da sie uniknac niestety…

Mi pod domem wyciagneli radio, niszczac przy tym przedni slupek , tak ze uszczelka wylazla na wierzch i ramke niklowana na tymze slupku,no i oczywiscie szyba w pizdu, a i szczelne to nie bedzie tak jak wczesniej.
AC w Alianz,Samopomocy itd niemozliwe
maxymalny wiek auta to 10lat
W PZU naszym kochanym mozna ,ale zwyzka taka ze przysiadlem na nogach.No chyba ze auto ma powyzej 25 lat to wtedy jest juz lepiej
najgorszy jest ten wiek pomiedzy 10 a 25 czyli ten okres ktory wiekszosc z nas najbardziej interesi.Chowaj do garazu bez wzgledu na wszystko,biala polska zima do spoly z “rudym” zalatwia ci szóchę na cacy.jezeli nie masz garazu , moim zdaniam, koszty jego wynajecia trzeba traktowac jak koszty paliwa,po prostu trzeba i juz.Pod blokiem to nie jest dobry pomysl.trafi sie jedna ekipa najebana po baletach , ktora urzadzi sobie spacer po dachu i masz pozamiatane.

Z ubezpieczycieli zostaje jeszcze DAS - było gdzieś o tym na forum.

DAS to ochrona prawna.
W ostatnim GT Classic był ciekawy artykuł o AC. polecam

nie znam artykułu ale właśnie zapłaciłem za AC. 937 zł za rok. Wiem, wiem, - szaleństwo. A szczególnie jeśli dodać że max wartość na jaką ubezpieczają to 9 tys. Ale zawsze ubezieczałem na AC i teraz to mi się wydaje że jak raz nie ubezpiecze to ukradną :cry:

a swoją drogą to jakie macie inne pomysły, ja w pewnym momencie myślałem o namirzaniu satelitarnym ale 3 tys za roczny abonament to jeszcze większe szleństwo niż to AC.

Pomysł jest :exclamation: Nie jeździć szóstką :wink:

Łyżwa, ile zapłaciłeś? Tak mało? A gdzie tak dają? To chyba na 7?

Bez brawury :exclamation: PZU lub WARTA, bez problemu ale na marna sume…

Z tego co wiem to można na większą sumkę, ale rośnie kwota do zapłaty za ubezpieczenie :face_with_rolling_eyes:

żeby podwyższyć wartość I ŻEBY TAKĄ WYPŁACILI w razie czego, to trzeba iść do rzeczoznawcy. sprawdzałem, nie warto. spytałem go jak bardzo może podwyższyć wartość o 100%? , 50%? powiedział że nie. to nawet nie próbowałem bo koszt ekspertyzy to około 250 zł, nie warto. A inna sprawa że gdybym chciał ubezpieczyć na realną wartość …20 tys? …25?, no nieważne…, to strasznie drogo by to wyszło. za te pieniądze lepiej emeryta na tylnym siedzeniu wozić żeby pilnował …a i umyje przy okazji :laughing:

z ciekowości :question:

ile taki emeryt może wziąć za jeżdżenie, mycie i pilnowanie :laughing:

emeryta? nie lepiej asystentke? moze zrobi cos wiecej niz umycie :grinning:

hmm pomysl z ta asystentka nie jest zly ale pewnie zabrali by fure razem z nia… ale jest znacznie bardziej przydatna niz taki emeryt :sunglasses: tylko ciiiii zeby nikt nie uslyszal niepowolany :laughing:

Wczoraj mi wyskoczyła lampa na drogę i … No niestety zdarza się. Początkowo chciałem sfinansować szkode z OC lampy ale nie przyznała się do winy :confused: To w takim razie zdam Wam relację czy warto było płacić AC :wink:

jeździsz po drogach z lampami :question: No wiesz, nie podejrzewałem Cię o to… :face_with_rolling_eyes:
a mocno Cię zaatakowała, czytylko bardziej nastraszyć chciała :question:

powinni stawiac znaki ‘uwaga brzebiegajace latarnie’… tylko co jak w znak przypier… :)))))