Czy ktoś z was diagnozował kiedyś silnik ? Chciałem dzisiaj zdiagnozować 745ia’84 i wszyscy na mnie -że stare, że takich wtyczek to nie itd itp. Chciałem się dowiedzieć co siedzi w jej głowie bo pomysły już mi się kończą … Widziałem na allegro interfejs diagnostyczny który rzekomo obsługuje nasze autka. Spotkaliście się z czymś takim?
Mam interfejs do modeli od 1987 roku, czyli od wejscia E32 i zmian w silniku M30 (okragle zlacze diagnostyczne). Od lat szukam interfejsu do starszych modeli ale bezskutecznie, choc istnialy napewno. Widzialem nawet zdjecia jak diagnozuje sie E24 na L-Jetroniku, a komputer wyglada jak kasa pancerna.
Stare oprogramowanie do E32 tez zreszta jest tak ograniczone, ze prawie zawsze do podloza problemow dochodzi sie metodami kombinowanymi a sama diagnoza na niewiele sie zdaje. No ale jak bys jeszcze napisal co dokladnie dolega E23…
Własnie
co jej dolega ![]()
Znajomy mechanik ma taką szafę BMW Service. To jest wehikuł na lampach jeszcze, cool. wygląda to przepysznie a waży chyba tonę.Myślę że on załatwiłby sprawę gdyby ne fakt że jest martwy.
Tak sobie myślę że skoro jest złącze diagnostyczne to czemu nie sprawdzić? tylko gdzie?
co do biduli- jakaś chyba elektryczna usterka. Wkręca się do 3000obr. A właścieie pomiędzy 2500 a 3000 faluje mi obrotomierz. Jechać się da tylko do 2500 obr/min
To zakres doładowania turbiny, konflikt taktventila wykluczam, pozmieniałem kopułkę, czujniki położenia wału, pozmieniałem motroniki bypass i wciąż b i d a.
Serwis zaproponował mi wymianę sondy, której w tym modelu nie ma więc im podziękowałem serdecznie. Jakieś pomysły?
Przepływomierza jesteś pewien
To jest pierwsza bolączka 3.5T po turbinie
Później zespolony sterownik. Zapraszam na pw podam namiary do człowieka, który ma elektronike do 745i.