Die Oldtimer Show Berlin 11-13 Czerwiec 2011

Standartowo zaczynam od relacji z zeszlego roku w ktorej znajdziemy cala mase pozytecznych informacji aktualnych rowniez na sezon 2011 jak i relacje ze spotkan w latach poprzednich.

Troche fot forum E24 :: Zobacz temat - OldtimerShow Berlin 2010

Miejscowa ta sama co ostatnio, dla chetnych mozliwosc rezerwacji hotelu w okolicy, mysle o dluzszej imprezie, czwartek - wtorek lub cos takiego.

Program poza zeszlorocznym poszerzylbym o dzionek na zwiedzanie Berlina i moze jeden na wypad szerzej poza miasto, ewenualnie jakies wydarzenia sportowe. Z racji, ze wiele samochodow przyjezdza tylko na jeden z 3 dni trwania imprezy (mysle o samym Oldtimershow), byc moze warto pojechac na tam dwukrotnie.

Tym razem robimy sciepe, miejscowka bedzie darmowa jak w zeszlym roku, ale mysle tym razem o jakies symbolicznej oplacie dla gospodarzy pod katem cieplej wody, drewna i samego przygotowania zlotu (nie mowie w tym wypadku o jakimkolwiek wynagrodzeniu dla mnie). Skladka na dwie skrzynki piwa do mojej kieszeni okazala sie w zeszlym roku niewyplem, widuje sie z Hermannem kilka ray w tygodniu i regularnie pytam co ktores spotknie jakie piwko sobie zyczy, mam nadzieje, ze do najblizszego spotkania zdaze mu je kupic :sunglasses:

Kudel zacznij juz trenowac przy mapie i odespij na zapas!!! :laughing:

Kinior kupil ostatnio tak paskudna salatke kartoflana ,ze sugewal bym tym razem rowniez centralna zrzute na jedzenie i piwo na caly zlot, pozostale trunki w zakresie wlasnym.

Licze na jeszcze wyzsza frekwencje niz w zeszlym roku i zarazem na wieksza roznorodnosc rekinow - koledzy od E24 zwykle nie zawodza…

Wiadomosc puszczam rownoczesnie na www.6.com.pl jak i www.e12-e28.pl

Wszelka dyskusje na temat tego spotkania przenosimy z ogolnego tematu zlotowego TUTAJ!!

Miłosz, Berlin to moja zmora :laughing: Ile razy tam jestem, zawsze zabłądzę :laughing: Nawet nie pocieszam się, że w tym roku będzie lepiej :laughing:

Miłosz będę z rodzinką lokum już Berlinie mam pozdrawiam Darek :piwko: :piwko:

zeby sie walilo i palilo - tez bede;-)

No dobra odswierzam temat bo powili tyrzeba zaczac myslec cos o przygotowaniach.

Pytanie 1 - robimy jakas zaliczke z ktorej oddeleguje np. po 5 Eur od osoby dla ludzi ktorzy przygotowuja nam miejcowke, zrobie ogolne zakupy na grilla, napoje i kilka skrzynek browaru itp i pozostawie alkohole wysokoprocentowe jako wolny temat, czy wolicie jak poprzednio calkowity samopas?? Ja jetem bardziej za tym pierwszym aby uniknac przyslowiowej sytuacji gdzie 10 osob ma wegiel i tylko jedna kielbase, mysle, ze ostatnio byl troszke niewypal pod tym jedynym wzgledem, ale decyzja dopiero po kilku glosach tutaj.

Jesli ktos ma jakies pytania, watpliwosci, zyczenia czy pomysly prosze tutaj.

Mysle, ze tym razem mozna by podjechac na sam Oldtimershow dwukrotnie i np raz dla tych ktoprzy zostaja dluzej jakies bardzo sym,boliczne zwiedzianie Berlina z wjazdem rekinami do centrum (oczywiscie bez jakies wielkiej pompy czy obstawy “milicji”)

Trzeba sie odwdzieczyc za miejscowke, jeszcze jak ten gosc znowu wszystko wysprzata to wypada…
Ja jestem za skladka a alko we wlasnym zakresie co tam kto lubi mieszac.

Jestem za :bulb:

Za. Krótko i na temat - po ile się składamy? :grin:

ja tez jestem za.;-))

To ja mysle tak, 5Eur od kazdej osoby doroslej korzysajacej z miejscowki do zaplty na miejscu, dzieci do 18lat nie liczymy.

Jak chodzi o jedzonko i piwo na dwa grillownia to na ochotnika do zrobienia zakupow zglosil sie Darek i przekazuje mu paleczke :grinning:

Mysle, ze Darek poda tu kwote i numer konta do wplat.

Przepraszam czy tu bija…

Jesli jest jakas lista to prosze mnie oswietlic bo chyba sie wpisywalem…

Czy i kto i kiedy tj.ktorego jedzie z wawy, bede wdzieczny za info.

Poznan tez moze sie przyznac…to chetnie sie podlacze nach Berlin.

i kase gdzie prosze nr…?

5 EUR czy nie bedzie przykrotko na te esy floresy

Po rozmowie z Miłoszem proponuję po 50zł od rodziny (ekipy) Myślę że to wystarczy na początek zakupów (węgiel kiełbasa mięso i dodatki do grilla piwo napoje soki ) Proszę o wpłaty na konto PKO BP 17 1020 4027 0000 1402 0240 3491
Do zobaczenia w Berlinie pozdrawiam Darek :piwko: :piwko: :piwko:

Panowie i Panie do wyjazdu pozostało 10 dni a wpłacono dopiero i aż 50 zł :smiling_imp:

Darek już chcesz kupować kiełbasę na zlot? Przecież się zepsuje :laughing:

Niestety nie będę mógł przyjechać.

Czemu :question:
Skumulowanie się wielu spraw (rodzinnych, finansowych i do tego spotkanie z sarną)

Z racji, ze osoby z listy od dawna nie odzywaja sie a kasy na zakupy praktycznie nikt Darkowi nie wplacil, przewiduje dosc niska frekwencje. Wychodze z zalozenia, ze zlot nie doszedl do skutku i zmieniam forme na luzne nieoficjalne towarzyskie spotkanie bez zobowiazan. Noclegi naturalnie gwarantuje tak jak wspomniane bylo wczesniej, reszta planu poza sobotnim wypadem na Oldtimershow pozostaje sprawa do ustalenia na miejscu. Co do wskazowek wzgledem przyjazdu pozwole sobie niemal bez zmian skopiowac komunikat zeszloroczny.

Moj numer telefonu +49 176 4889 3646

Kto przyjezdza w piatek do okolo godziny 17:00 udaje sie do mnie do Garage (jesli ktos przyjezdza w czwartek lub piatek do poludnia uzgadnia ze mna miejsce spotkania telefinicznie lub mailowo). Na miejscu mozna posprzatac, poodkurzac, wypolerowac furke, ewentualnie naprawic lub dokupic brakujace czesci jesli cos zepsuje sie po drodze (zarcik - one nigdy sie nie psuja) :laughing:

Adres:

An den Wöhrden
14621 Schönwalde (Glien)

Wazne:

1. W promieniu 100km od Berlina istnieje kilka miejscowosci o tej samej nazwie, w nawigacji nalezy koniecznie wyszukac po kodzie pocztowym, lub wybrac nazwe rejonu (Glien), dopiero wtedy adres bedzie jedonoznaczny.
  2. Ulica ta jest mala boczna uliczka na terenie okregu przemyslowego, niedokladne nawigacje nie zawsze maja ta ulice w bazie, kolejna wieksza uliczka to “Am Silberberg” a z niej po prostu pierwsza w lewo.

Warto wpisac najpierw adres np. w Google Maps zeby zorientowac sie co gdzie i jak.

Od okolo godziny 17.30 bede czekal na was w naszej bazie wypadowej

Kierowac nalezy sie na ulice:

Am Alten Gaswerk
13591 Berlin

Na koncu tej uliczki skrecamy w prawo na teren fabryki i jedziemy caly czas prosto, wystawie na ta drozke jakiegos rekina aby bylo nas latwiej znalezc. Bardzo dokladne Navi moga miec ta uliczke w bazie jako Staakener Weg.

UWAGA: Brama do urywania wydechow i misek olejowych ktora niektorzy wjezdzali w zeszlym roku jest zamknieta, wjechac da sie tylko tak jak podalem powyzej.

Od 17.30 bede tam juz caly czas, robimy wstepna imprzke grilla i takie tam.

Rano czekamy na przyjezdnych w sobote do okolo godziny 10tej i wyjezdzamy z bazy na Oldtimershow, spoznialscy musza dojechac na miejsce. Jak dadza znac i sie uda to sprubujemy zablokowac kilka miejsc zebysmy mogli zaparkowac furki razem.

Adres:

Gartenstr. 1-3
Paaren/Glien
14621 Schöwalde

bezposrednio przy autostradzie A10

Po poludniu wracamy do bazy i w trakcie imprezki ustalamy plan na niedziele

UWAGA dla podrozojacych z Poznania, jadac od Pniew na Skwierzyne, granice w Kostrzyniu oraz dalej na Berlin az do obwodnicy A10 a dalej obwodnica na polnoc, mozna na dzien dzisiejszy zaoszczedzic nawet 2 godziny w porownaniu do przejazdu trasa tradycyjna przez Swiecko.

niestety nie będzie nas, ale sam sobie wymierzę sprawiedliwość :lup:

Mam taki zapierdziel, że nie mam czasu taczki załadować.
Na 95% będę. Zróbcie coś z tym wjazdem na fabrykę , bo w tym roku to naprawdę nie wiem jak wjadę, tak mi moja lalinda nisko osiadła
Co do ogółu.

No cóż, już był temat w trakcie rozmów poruszany,
Forum, “klub” umiera.

Liczmy się z tym że być może “zlot” w Koszałkowie się może nie odbyć.

Klimat w “klubie” jest jaki jest.

Szkoda tylko…

:u:

Ja raczej przyjadę, tylko wyjazd przesunie się z czwartku na piątek. Nie wiem jak z tą składką? Bo jak trzy osoby mają się złożyć to gdzie tu sens zakupów?