Die Oldtimer Show Berlin 22-24 Maj 2010

Relacje z ostatnich lat

2006 - forum E24 :: Zobacz temat - BERLIN OLDTIMER SHOW 03-05.06.06
2007 - forum E24 :: Zobacz temat - Oldtimer Show Berlin 26-28 Maj 2007
2009 - forum E24 :: Zobacz temat - Die Oldtmier Show Berlin 2009

Jesli zbierze sie troche smietanki i rekinow mozna rozszerzyc temat o zwiedzanie Berlina i zrobic maly a moze i duzy zlot, podejmuje sie organizacji - podstawa to jak zawsze chetni.

jakby co to ja się piszę … :sunglasses:

Ja też mam chęć :grinning: Oby tylko nic nie wypadło… W każdym bądź razie wstępnie jestem, jak nie masz nic przeciwko :grinning:

1. Miłosz
  2. Marek
  3. Kudeł
  4. Rafał

Niezły zestaw się szykuje :laughing:

:slightly_smiling_face:

Czekam jeszcze troche, moze liczba chetnych sie jeszcze zwiekszy i wtedy zaproponuje jakies miejscowy i plan…

1. Miłosz
  2. Marek
  3. Kudeł
  4. Rafał
  5. Bogumił

Milosz, jak terminowo nic mi nie zawali weekendu, to tez sie pisze “na macanie oldis-ow” :wink: ale na 100 procent nie moge powiedziec TAK, wiec moja obecnosc jest na etacie warunkowym :smiling_imp:

1. Miłosz
  2. Marek
  3. Kudeł
  4. Rafał
  5. Bogumił
  6. Jule

Lista oczywiscie nie jest ostateczna i poki co mozna sie z niej smialo wypisac.

Zaczalem sie rozgladac troche za miejscowka , podstawowe sprawy to duzy swobodny parking na fury, wzgledny standard, niska cena, mozliwosc biesiadowania :piwko:

No i jedna miejscowa nawinela mi sie sama, spelnia czesc wymagan idealnie a czesc wcale, absolutnie nie namiawiam, poddaje pod dyskusje, wiec do rzeczy:

• Na skraju Berlina, po odpowiedniej (zachodniej) stronie - bez polityki, caly Oldtimershow odbywa sie wlasnie 10km od Berlina, na zachod.
  • Klimacik jest super, opuszczona fabryka na ktorej terenie znajduja sie rozne drobne firmy, zdemolowane rudery i hobbysci majsterkowicze ze swoimi garazami a miedzy nimi jeden z moich berlinskich kolegow ktory jak wielu z nas w kazdej wolnej chwili cos kreci przy swojej 6.
  • Mozliwosci parkingowe nieskonczone, cisza spokoj, nikt nie bedzie przeszkadzal ani stawial nam tojtojow miedzy Samochodami.
  • Mozliwosci biesiadowo grillowe nieskonczone, jest duzy porzadny grill, mozna go postawic doslownie gdziekolwiek, spiewac cala noc itd…
  • TU jest gwozdz programu, miejscowa nie kosztuje ani grosza :grinning:

Tylko, ze

Sa to trzy spore pokoje wylozone wykladzina i na tym sie ich wyposarzenie konczy oraz lazienka z kiblami na korytarzu, sa tylko umywalki, nie ma nawet prysznica. Pozatym jest sucho, cieplo, czysto. Spanie w spiworach na przywiezionych przez siebie materacach (moze kilka sam bym skombinowal).

Dla rodzin moge zaoferowac takie rozwiazanie, ze dzieci i Panie (oczywiscie te ktore beda chcialy) moga nocowac u mnie w domu, gdzie mnie osobiscie oczywiscie nie bedzie :slightly_smiling_face:

Inne miejscowy narazie sa o tyle problematyczne (ze standardem noclegow w Niemczech raczej z zalozenia nie ma problemu), ze sa drogie, i nie maja ciekawego parkingu na samochody, albo jak bywa najczesciej jedno i drugie.

Prosze w miare mozliwosci o jakies wypowiedzi i komentarze w tej sprawie, ewentualnie jaka cena za nocleg jest graniczna, na ile dni, i czy mam sie rozwijac w kwestii wiekszego zlotu, ze zwiedzaniem Berlina itp… czy traktoweac temat jako spotkanko na Oldtimershow i wyjazd do domu. Ja oczywiscie obstawiam ze opcja numer 1.

Chce temat spotkania zaproponowac rowniez kilku osobom z Berlina, oraz zaraz przekopiuje temat na forum E12-E28

Wychodze z zalozenia, ze wszyscy przyjezdzaja rekinami.

wstępnie ja też się piszę wraz z moim inkubatorem :laughing:

chetnie bym sie wybral , ale ja tylko na 2 dni , sobota - niedziela , wazne by bylo gdzie jajka umyc .. czytalem opis oldtimer i jest tam cos :"Wszystkim kierowcom oldtimerَw przysluguje bezplatny wstep. Uprasza sie o terminowe zgloszenie. "

i pytanie czy wszyscy sie tam wpisuja tzn wypelniaja zgloszenie czy tylko zwiedzanie .?

1. Miłosz
  2. Marek
  3. Kudeł
  4. Rafał
  5. Bogumił
  6. Jule
  7. @lfred

Jeszcze chyba ani raz nie wypelnialem zgloszenia i nigdy nie bylo problemow z wjazdem. Na wszelki wypadek tym razem wypelnie i dodam adnotacje , ze moze sie troche rozmnozymy :slightly_smiling_face:

Prosze pozostalych o ewentualne komentrze co dalej w sprawie miejscowki i co wazne, czy wszyscy planuja tylko weekend, czy sa chetni na dluzej.

1. Miłosz
  2. Marek
  3. Kudeł
  4. Rafał
  5. Bogumił
  6. Jule
  7. @lfred
  8. Macias

ja sie piszę na weekend … a co do miejscówki … może jakiś tani hotelik … ale koncepcja Miłosza do noclegu też ciekawa… :sunglasses:

Jeśli … uda mi się moją małżonkę wraz z synkiem , wyekspediować do teściowej w podobnym terminie, to się piszę :slightly_smiling_face:

Milosz my sie zabunkrujemy gdzis w hotelu blizej centrum. Dla nas to lepsze rozwiazanie, bo jak na show bedzie gdzie parkowac i w razie czego jak reszta sie zgodzi na Twoja propozycje - czyli hulanki i spiewy przy grilu - tez z parkowaniem nie bedzie problemu, tak z dreptaniem po miescie juz bedzie gorzej … tym bardziej ze jak juz bedziemy w Berlinie, to musimy uskutecznic prywatnie pare spotkan dodatkowo.

Ale mysle ze Twoja propozycja jest calkiem-calkiem :sunglasses: bo ci ktorym nie przeszkadzaja sprartanskie warunki nie beda musieli kasy wydawac na dach nad glowa a hotelowcy beda mieli miejsce “spotkaniowe” :piwko:

ps ja w razie co wyslalam zgloszenie, ale nie jestem pewna czy wjade rekinem, bo to zobowiazuje troche do siedzenia na show tz nie wypada sie urwac jak czlek bedzie mial dosc :smiling_imp:

hotelik z miejscem na grilla , to by bylo zaje…

No to ja tez wstepnie sie pisze, zobaczymy w jakiej kondycji bedzie 6-tka ale mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie;-)) Wreszcie okazja do integracji;-pp

1. Miłosz
  2. Marek
  3. Kudeł
  4. Rafał
  5. Bogumił
  6. Jule
  7. @lfred
  8. Macias
  9. Artur

Miłosz ja jak zwykle nie mam żadnych wymagań i bardzo mi się podoba opcja noclegu, jest gdzie spać i gdzie się umyć a poza tym posiedzieć wieczorową porą i więcej nie trzeba. Jadę po przygodę a nie po wygodę. Jestem za i na pewno skorzystam a nie ukrywam, że i kasa jest dla mnie ważna więc ja jak najbardziej TAK :sunglasses: Chciałbym ruszyć szóchą ale nie wiem czy dam radę bo rejestruję E38 (wreszcie :lol:) i jak nie wyrobię się finansowo to nią przylecę. Dzięki za zaangażowanie i organizację :piwko:

Jeśli ta opcja doszła by do skutku to wchodzę w temat. Bo szczerze mówiąc jak dla mnie opcja wydawania niemałych eurasów na pokój w hotelu, w którym się tylko bym przespał nie uśmiecha mi się.
Wolał bym te eurasy wydać na wurst, bier i jakieś pamiątki z Oldtimerschow.

A poza tym chętnie bym się spotkał i można by załatwić interesy :wink:

I tu pojawia się problem. I co w takim wypadku :question:

Pozdrawiam

Ci stawiaja :v;