Zdarza mi się pociągnąć lewetę moim 7. Ostatnio trafiłem na nawiedzonego wypożyczacza przyczep który stwierdził że nie da bo mam wbite w dowodzie max. masę przyczepy 750/1300.
Byłem u znajomego diagnosty który stwierdził że można uaktualnić zapis do 750/1600.
Co macie u siebie w dowodach - hak w e23?
Co fabryka na to? Czy posiadacz instrukcji mógłby zeskanować stronę z tymi danymi? Poproszę?
zazwyczaj jest tak ze auto moze ciagnac tyle ile wazy , wiec jak masz DMC auta w dowodzie 2300 to mozesz ciagnac 2300
ja mialem w dowodzie 750iL 2380 jako dmc ale przeczepe wbita do 1600 , bylem na stacji pokazalem brief, diagnosta sprawdzil i zapytal czy wadzi mi te 80 kg jak nie bede mial ?? powiedzialem ze nie wadzi wystarczy 2300 i tyle mam odrazu wbil mi hak ktorego nie bylo wiec majac 750iL z silnikiem 3.0 moge ciagnac najwiecej z seri 7 , to dlatego ze Long ma najwiecej
Z tego co mowisz to moje E23 spokojnie moze ciągnać 2000kg bo własnie taką ma dopuszczalną mase całkowitą… ale nie ma to znaczenia, jak tylko skończe kurs to wreszcie kupię lawetowóz
Mój long V12 miał na haku 1500 kg - i tak wynikało też z tabliczki. Tabliczka jest prawdziwym odzwierciedleniem ile mozna ciągnąć , a nie jakieś dane w dowodzie