Raz na jakiś czas bywam na forum trends i dziś pozytywne zaskoczenie
Wydaje mi sie iż przebieg tej ankiety może zainteresować kilku użytkowników tego forum
http://www.mapet-tuning.com/forum/viewtopic.php?t=534&postdays=0&postorder=asc&start=0
Raz na jakiś czas bywam na forum trends i dziś pozytywne zaskoczenie
Wydaje mi sie iż przebieg tej ankiety może zainteresować kilku użytkowników tego forum
http://www.mapet-tuning.com/forum/viewtopic.php?t=534&postdays=0&postorder=asc&start=0
Czy pozytywne to nie wiem
chyba zapomnieli powiadomić właściciela a zdjęcia są wyjęte z aukcji na allegro raczej, bo Tommy o tym raczej nie wiedział ![]()
mimo wszystko 6 rules tak trzymac
to, że 6 rules to nawet nie podlega dyskusji. Troche mnie martwi tylko, że ta gazeta może okazać sie niegodna takiego loga. Po pierwszym numerze to aż sie dziwnie poczułem jako fan marki.
dokładnie.
w koncu widac kto sklecil takie ladne auto … a gazeta pewnie sie wyrobi i bedzie zaslugiwala na takie logo …
No tak - mało kto wie - że lakier, skóry, felgi, żółte tablice to wszystko dzieło Mańka, Tommy jedynie dopieszcza szczegóły ![]()
Ja wiem bo Maniek się tam pochwalił, że był poprzednim właścicielem. ![]()
No i ja mam mieszane uczucia co do tego, czy się wyrobi. Wolałbym mieć pewność, zanim bym wszedł w układ z nimi.
Moim zdaniem (po tym jak zobaczyłem te dwie “6” w pierwszym numerze) nie zasługują na prawdziwe 6 w logo.
cholercia, mam zblokowaną tą stronę… opowiedzcie co tam jest ![]()
W sumie niewiele ciekawego. Zaczeli szukać ciekawych zdjęć na logo. ktoś podesłał tam zdjęcia 6 Tommy’ego (wcześniej Mańka) zaczerpnięte prawdopodobnie z Allegro gdzie niedawno była. Poza tym pare innych beemek różnych(od dziwnego tuningu po całkiem przyjemne egzemplarze).
Zrobili z tego ankiete i ostatnio jak to widziałem to 6 Tommy’ego ma 18 głosów, na drugim jakaś zagramaniczna 6 z 12 pkt, a trzecie z 9 punktami zajmuje E30 cabrio (nawet nie M3 cabrio) ze spoilerem na ziemi i felgami szerszymi niż opony (moda jakaś podobno). Ciekawe czy przewidują jakieś tantiemy za prawa autorskie
![]()
albo czy powiadomią właściciela ![]()
I jeszcze w sprawie 6 tommy’ego.
Bez urazy oczywiście, ale moim skromnym zdaniem to albo żółte tablice, albo schnitzery 17. Na zachodzie to by raczej nie przeszło. Ale stety, lub niestety żyjemy w nasza piękna kraj ![]()
U wroga felgi i rozmiar opon wpisany jest w brif i w takim przypadku myślę, że konserwator zabytków nie wyraziłby zgody, ale żyjemy w Polsce i na szczęście a może nie szczęście nie ma takich przepisów. Aczkolwiek np. w Poznań wydał rozporządzenie miejskie o zakazie parkowania w podziemnych garażach aut z instalacją gazową ![]()
Ach, dowcipne sprowadzenie na ziemię
wiem, zgrzeszyłem, moja wina ![]()
A to czy coś jest wpisane w brief, czy nie, to nie ma wiekszego znaczenia. Jeżeli decydujemy się na żółte tablice, bardzo prestiżowe, to przyjmujemy też na siebie obowiązek dążenia do oryginalności, i dla mnie oznacza to raczej dobór wzoru bieżniku na oponach, tak aby reprezentował epokę, a nie felg, które są sprawą oczywistą. Jeżeli chcemy jeżdzić na wielkich felgach itd. to chyba wystarczy wpis do ewidencji zabytkow, po co od razu żółte tablice.
proszę Cię, nie dramatyzuj - mam jedną, uniewersalną odpowiedź na wszystko - BO TAK ![]()
czy to dziś ważne bardzo
Przecież wiadomo, że nie mamy unikatów, zmiana bieżnika w zabytku jest dozwolona, a na takiej feldze (która jest starym wzorem) “6” prezentuje się przepięknie ![]()
Dawno temu ustaliliśmy, że są dwie najpiekniejsze felgi…
Po co to się doszukiwać - napisz poprostu, że Ty byś tak nie zrobił
i po temacie ![]()
Oki.
Ja bym tak nie zrobił. ![]()
Uważam, że te felgi są piękne i świetnie pasują do 6. Szczerze.
A tak pisałem bo te tablice wzbudzają zachwyt u wielu fanów, i zeby własciciel nie popadł w błogostan :D.
Powiem tak; sznuję Twoją decyzję, bo masz jakiś cel i mam nadzieję, że dążysz do jego osiągnięcia.
Za 3 lata kiedy to będę starał się ożółte tablice jeśli będzie trzeba założę felgi z tamtych lat, ale gdy już będę miał zabytkowe tablice założę felgi takie jakie będę chciał i już… Mysle, że w tej kwesti jest poczucie dobrego smaku ![]()
ale felgi nie wpływają na trwałą ingerencję auta, zawsze w zależności od okoliczności można zamienić na oryginalne z epoki - a faktem jest, że auto Tommiego wygląda bardzo pięknie, ta konfiguracja koloru, felg, tablic i stanu pasuje wyśmienicie i przyciąga cieszące się widokiem oczy. ![]()
I owszem jest. W karcie pojazdu zabytkowego jest wpisana i felga i opona. Na codzień zgadzam się że można poszaleć, ale na przykład rajdzie zabytków z punktowanym konkursem elegancji na takich felgach punkty lecą…
Swoją droga akumulator i radio tez są wpisane…
To akurat kwestia techniczne. Propan-butan z butli LPG jest cięższy od powietrza i zbiera się w zagłębieniach… Aby temu zapobiegać muzie być bardzo droga instalacja wentylacyjna… Łatwiej wydać zakaz wjazdu niż bulić za instalację. Z tego co wiem w niemczech tez tak jest, a w Warszwie np. turecki termos i wszystkie moje budynki ![]()
Kuba, bez obrazy, ale przez takie podejście Twoje i np. Tommiego straciliśmy “weterana szos”. Tak jak pisał Scszm82 - ŻÓŁTE TABLICE ZOBOWIĄZUJĄ
- TUJnung na zwykłych.
Strugu, uważam, że straciliśmy bo to jest taki posrany kraj z posranymi fachowcami, zamiast storzyć przepisy szczegółowe to zlikwidowali możliwość w ogóle. I to jest karygodne, a nie podejście jakiegoś lajkonika jak ja, który może sobie pogadać ![]()
Moje podejście w tym poście jest takie bo nie chcę żeby sięznowu krytykować - chcę żeby sięwreszcie ludzie tu nauczyli żeby wypowidać zdania w liczbie pierwszej ![]()
mnie się nie podoba
ja bym nie zrobił
do siebie nie zainstaluję
podoba mi się mój kolor, a nie - nie podoba mi się Twój
do siebie gazu nie założę bo uważam lub moim zdaniem
mnie się podoba
uważam, że jest ładne
nie do końca się z Tobą zgadzam zamiast gupi jesteś i tak dalej… ![]()
Strugu, dalej twierdzę, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego - zaraz mi powiesz, że nie odpowiadam tylko za gradobicie i koklusz ![]()
Zgadzam sie z Kuba jezeli chodzi o wypowiadanie sie na forum.
Szanujmy sie nawzajem ![]()
Felgi, hmmm, fajna sprawa, ja rozwiazalem to w taki sposob, ze szucha jezdzi na roznych obreczach w zaleznosci od okazji
: