e 23 ile oleju do automata

Witam chciałem wymienic olej w skrzyni automatycznej, ale niewiem ile kupic i jaki do 3HP22.
Teraz jeest koloru czerwonego ale jaki to niewiem :question:

Jak dobrze pamietam to 3l. A jaki :question: Ja leję Mobil1 ATF. Wymień jeszcze filtr :bulb:

Wymieniałem w zeszłym roku w e23 ale w czasie remontu motoru,zdjęta “bambetla”-nie wiem jak to dokładnie nazwać chodzi o to sprzęgło hydrauliczne między skrzynią i silnikiem i zdjęta chłodnica-weszło dokładnie 10,5 litra.wlałem polski Hipol Atf-może koledzy na forum zaraz podniosą lament że polski olej do niczego itp,więc informuje,że od tego czasu przejechane ponad 35tys kilometrów i nawet w największe mrozy które były najmniejszych problemów ze skrzynką.Adam pewnie nie doczytał posta i podał ilość oleju w manualu.

BYCZE JAJO :laughing:

Doczytałem do końca. Chodzi o wymianę oleju bez demontarzu skrzyni. W misce jest 3 litry.

W takim razie zadam teraz ja pytanie -czy ma to jakikolwiek sens wymieniać tylko te trzy litry jeśli w całym układzie jest ich dziesięć?poza tym wiem,że jesli wymienia olej serwis w automacie to odpinają wąż od chłodnicy oleju,wsadzają go do naczynia z nowym olejem i wtedy chodzący silnik sam zasysa ten nowy a stary wylewa drugim wężem.Nie wiem który wąż jest który,ale do takiej wymiany potrzeba około 20 litrów oleju.Bo według mnie wymiana tylko tych trzech litrów jest trochę bez sensu-to tak jakby przy wymianie płynu chłodzącego wymienić tylko ten w zbiorniczku :wink:

sa 2 sposoby wymiany oleju w automacie:

statyczna i dynamiczna:

link do opisu metod

http://www.automat.pl/infoserwis/oleje/tech/index.html

No to sam tego nie zrobie znowu trzeba jechac do specjalisty :smiling_imp:
A jaki jest koszt w przyblizeniu olej z filtrem + wymiana

Filtr oryginalny 60 PLN, uszczelka miski 18 PLN plus olej i robocizna. Przy zamawianiu filtra warto zamówić ten w zestawie z oringiem, albo kupić oring osobno.

filtr nie jest z metalowej siatki? jak miałem e28 w automacie to sie czysciło filtr,

Tu filtr to taka płaska metalowa płytka.

tak, umnie tez tak było
ja płytke czysciłem benzyna ekstrakcyjna, nie miała sladów korozji, i otworki nie były pozapychane, z tego co wiem to tak mozna robic przy metalowych,

BMW jezdziłem, pozniej kolega i pewnie do dzis jezdzi :slightly_smiling_face:

ale nie chciałbym w bład wprowdzic :wink:

w e34 był juz filtr z plastikowy i ten trzeba wymieniac,

mozna go umyc ale czy 60pln to taka kwota ktorej nie mozna juz wydac na nowy filtr :question: :face_with_rolling_eyes: jesli ma to byc dla nas to proponowal bym nowy :wink:

Według Ciebie tak… Nie pamiętam co ile kilometrów zalecana jest wymiana całości a co ile tych 3 litrów, głowa nie smietnik, wystarczy zadzwonić do ASO. W każdym razie w książce servisowej w tabeli napisane jest 3l. Poza tym olej który jest w byczym jaju rotuje się podczas pracy czy spełnia tylko rolę koła zamachowego :question:

Rotuje się na bank,miałem to wszystko w częściach pierwszych,są tam dwa wałki z wieloklinami,które notabene muszą wobec siebie być w określonym położeniu a srodkiem drugiego wałka wchodzi przewód którym podawany jest olej.A wracająć do wypowiedzi Adama-może kompromis :question: -wymana tak jak Adam mówi tych trzech litrów w skrzyni i odkręcenie węży od chłodnicy oleju i spuszczenie tych trzech litrów co się w niej znajdują-wtedy to już będzie 60 proc. stanu.Pozdrowienia