Niby wiadomo tył dalsze od kierowcy nastepne tyl przod i przod . …ALE…
u mnie wywala olej od wspomagania (ten czerwony)
Po wymianie el gumowych z tyłu w zawieszeniu próbowałem odpowietrzyc hamulce
odkrec odpowietrznik->wciśnij pedał->zakręć odpowietrznik->puść pedał->odkrec odpowietrznik->wciśnij pedał->zakręć odpowietrznik->puść pedał itd
po niby odpowietrzeniu tyłu ździwienie pod silnikiem wielka plama oleju od wspomagania(wylewało się z tego zbiorniczka metalowego)
i pytanie o co kaman?? :??:
Jak zrobić to porządnie dokładnie i bez utraty innych płynów po za płynem hamulcowym?
Obecnie musze pompowac pedałem by hamulce choc troche działały(ogolnie silnik nie odpala wiec niby to nie problem ale moze w koncu ogarne elektryke itp i wyjade po za parking wiec sprawne hamulce by się przydały :v;
no przeciez napisalem wyzej … jak chcesz zeby nie wyciekal plyn ze wspomagania uruchom silnik !!! ten sam plyn ktory ci wycieka ze wspomagania kierownicy ma za zadanie wspomagac twoja prawa noge przy hamowaniu . taki urok tego ukladu ze jak motor nie dziala to naciskajac na pedal hamulca wpompowujesz plyn z uklady wspomagania hamulcow do zbiorniczka wyrownawczego skad nie ma ujscia bo motór nie fafa bo … pompa sie nie kreci sie …