Witam!Zalozylem do rekinka skrzynie manualna,uporalem sie ze wszystkim,jednak napotkalem pewien problem.Wał od automata byl za krotki ,wiec kupilem uzywke od 732i.Przy probie jego zamntowania okazalo sie,ze jest za krotki,ok 8cm.Podpora pod skrzynie biegow,takze w zaden sposob nie pasuje,a pochodzi od 728i manual.I tu kieruje moje pytanie:Czy wał od 732i jest krotszy od tego od 728i czy moze moja skrzynia jest jakas nietypowa.Pochodzi ona od mojego poprzedniego 728i,ktory jak na ten model byl bogato wyposazony, miedzy innymi w szpere.Czy auto z takim mostem wymagalo innej skrzyni?Za wszelkie info z gory dziekuje.
Nie sądzę, że w aucie ze szperą jest inna skrzynia biegów. Natomiast z wałami jest problem tego typu, że jest ich wiele mimo iż auta te same.
Mam rozumiec,ze jednak musze miec wal od 2.8,czy rok takze musze brac pod uwage?
Z wałami nie dojdziesz do ładu. Jak nie podpora jest w innym miejscu mocowana, to długość jest inna. Najlepiej znajdź szpeca który zajmuje się przeróbkami wałów. W Warszawce jest taki warsztat w Koszalinie też ale w Polsce nie wiem ![]()
Znalazlem tokaza co robi wlasnie takie rzeczy,przedluzy mi wał za 60zl,mowil,ze zna sie na tym zobaczymy.Ale nadal nie moge dojsc do ladu z podpora skrzyni,mam na 100% od manuala a mimo to nie pasuje.Ma ktos moze jakies foto jak wygalda taka podpora,bo mam 4 i zadna nie pasi.