e23 w moim warsztacie

nie myslałem , ze kiedykolwiek zadzwoni do mnie klient z e23 :grinning:
a tu dzisaj dostaje telefon i prosze jutro naprawiam bmw e23 728i :sunglasses:
z tego co gosc mówi to autko ma na gazie i nie pali mu na paliwie :confused: ( pewnie pompe zajechał jazdą bez paliwa w baku ) , nio i chce zawieszenie tylne robic ( wymiana tulej belki góra )
moze i 6 kiedys bede naprawiał kto wie :wink:

nie zapomnij mu wspomniec ‘panie zdejmij pan ten gaz’ :wink:

i zerknij na przepływomierz

No panowie auto jest w opłakanym stanie
mozna by wymieniac i wymieniac
srodek jedna ruina
silnik 2,8 graja panewki i co jakis czas na wolnych obrotach smarowanie sie zaswieci ( ale to moze akurat byc czujnik cisnienia jak umnie)
jedno co to fele 16 cali bbs bardzo fajne ale zaniedbane
a tak wogóle to jak sie nia przewiozłem to wszystko jakos lata i nie tegos
moja w porównaniu to jest w bardzo, bardzo dobrym stanie
i jest róznica w 2,8 a 3,5 i to duza ,odczuwalna w kazdym razie
jutro bede robił tył hamulce i ta belke niewszczesna nio i z tym odpalaniem juz prawie doszłem bo jest odciecie pompy paliwa w momęcie przełaczania na gaz i przekażnik był zle podłączony ,
jak go podłączyłem prawidłowo to chodziła jakis czas na benzin ale nie miała wolnych obrotów i strasznie kopciła wiec tak sobie mysle ze komputer od wtrysków sie przestawił do gazu i dlatego
nio wiec podpiołem moj nio i odpaliła i zgasła i juz nie chce odpalic na benzin ale na gazie normalnie pali na jego kompie i na moim tez
mysle ze to cos z pąpką paliwa . później jeszcze odpaliła i zaraz zgasła
jutro walcze znowu
a jesli chodzi o gaz to czemu demontowac ? ja swoja zrobiłem 100tys na gazie i nie narzekam co prawda było troszke problemów ale nic powarznego
jedno co mu wstawie to emulator do wtrysków a papka niech sobie chodzi cały czas bo chłodzi wtryskiwacze
ale sie rozpiałem pewnie teraz tego nikt nie przeczyta :grinning: :grinning: :grinning:

pozdrawiam Łukasz

miałes racje przepływka była uszkodzona i dlatego nie chciałchodzic na benzin ale zreperowałem ją i chodzi wmiare płynnie no i jeszcze przekaźnik od pompy paliwa jest walniety ale narazie zrobie mu na zwykłym zanim nie załatwie orginału ,
jesli chodzi o reszte to narazie zrobiłem :
hamulce przód ( przeczyszczenie tłoków nowe gumki ) new klocki
hamulce tył (jak wyrzej)
wymiana łozysk przód
wymiana amortyzatorów przód

ale panowi autko to nadaje sie do kapitalnego remontu
niestety facet nie chce robic go na bustwo
chce poprostu go eksploatowac ja knajduzej sie da bez niepotrzebnych nakładów finansowych :frowning:
szkoda bo jak widze e23 w takim stanie to mi sie serce kraje
a mozna by z niego zrobic niezłą furke :slightly_smiling_face:

skoro autko taka ruinka to poco to kupowac ? na taile ??
mam namiar do goscia co ma taaka lalunie autko ze szok :wink: ciemny grant
ladna felga gwiazda srodeczek bajeczka ale tez i cena ,ale auto od pasjonata :wink:

nio w autku trzeba jeszcze wymienic :
1 łozysko na wale bo szumi strasznie
2 pompe od wspomagania sprzegła tom przy skrzyni
3 tulejki tylnej belki
4 cos z silnikiem nie tak ponizej 800 obrotów smarpwanie swieci jak jest ciepły ( czujnie cisnienia wymieniłem )
5 i pierdoły
spryskiwasz silniczek , włącznik , jeden z rozpylaczy
nie dziła licznik predkosci ( trzeba zaczac od wymiany bateri w liczniku i sprawdzenia scierzek )
pali 2 bezpieczniki człuy czas jak sie wsadzi nowy nr.28 i nr. 9 pierwszy bodajrze od anteny i zapalniczki a drugi od silniczków elektrycznych chyba ze sie myle ??
no i nawiewy dział tylko na szybe
i srodek strasznie zniszczony ale do odbudowy

facet powoli chce doprowadzic autko do dobrego stanu
jak zobaczył moja :grinning: to powiadział ze chce zeby jego tez tak wygladała :grinning:

[ Dodano: 08-09-2006, 23:53 ]
Pan od e23 znowu u mnie tym razem przyjechał bez sprzegła siadły pompy leją, jestem w trakcie wymiany
nie no ta BMka nadaje sie do generalki

[ Dodano: 28-09-2006, 20:36 ]
No i znowu mam e23 w garage tym razem grubsza robota bo:
amorki z przodu
całe tylnie zawieszenie
łozysko oporowe ,sprzęgło
nagrzewnica
przepływka
no i licznik nie pokazuje prędkosci

zostanie na 7 dni :grinning: jutro bede walczył :grin: