[E23] Zamiana przepływomierza.

Siema

Moze i warto ale znow zaczynaja mi sie problemy z hamulcami i czeka mnie prawdopodbnie wydatek na nowy akumulator cisnienia (Adam mowil ze jakies 380 zl do zaplaty). OC do zaplaty itd. itp.
…niby koles pisze, ze czesci tez sprzedaje…moze zapytam o gaznik

mam dwa zbędne akumulotory od jednej sztuki E24 RHD, bo tam jest wszystko popieprzone :grin: - powinny pasować do wersji dla praworęcznej dzwigni zmiany biegów :sunglasses:

Właśnie sam doszedłem że przyczyną niestabilności pracy na niskich obrotach u mnie jest właśnie najprawdopodobniej p***** przepływomierz.
Widzę że:

1. Ścieżki potencjometru lekko wytarte na “niskim” zakresie obrotów - to może powodować nierównomierność pracy na niskich obrotach.
  2. Sama klapka przyciera w zakresie niskich obrotów - o górną krawędź - wypracowane “łożysko” albo coś takiego jeszcze nie doszedłem.

Sam bym się zastanawiał czy nie lepiej włożyć jakieś termoelektryczne cudo,
albo przystosować przemysłowy jakiś np. ultradźwiękowy - megadokładny przepływomierz - tyle że ani koszt właściwy, ani to z fabryki nie wyszło - a autku szkoda zmieniać fabrycznych elementów na wynalazki…

znając życie, to pewnie przepływka została zatruta gazem :laughing:

Na szczęście Adam z fachowym znawstwem ją uratował :slightly_smiling_face: jeszcze raz dzięki Adamie.

Rekiny lubią moje rączki :v;