e24 poszukiwania!

wiatm wszytkich forumowiczow
mam pytanie zwiazene z poszukiwaniem 6 gdyby wam przyszlo teraz kupowac wasze cudenka gdzie byscie szukali? gdzie jest najlepszy rynek z tymi samochodzikami? wiem ze najwiecej jest w niemczech ale czy to najlepszy rynek? czy sa jakies inne kraje i regiony gdzie mozna znalesc niezla szesc? i gdzie szuakc ebay, mobile, autoscout?? czy sa lepsze miesca gdzie mozna traficna piekny okaz
i ile teraz trzeba dac za ladny okazik tego arcydziela??
moze rynek amerykanski jest godny uwagi??
z gory dziekuje za opinie !

u mnie w garage będzie chyba jedna do wzięcia :smiling_imp:

Mi się podoba szwajcaria jesli chodzi o starsze bmw, czasem pojawiają się na ebayu niemieckim. Można trafić niedrogo auta od pierwszego właściciela, z małym przebiegiem do lekkich poprawek, czyli coś o co Ci chyba chodzi (tak wnioskuję z tego co pisałeś do tej pory). Wada: pojawia się coś raz na dwa, trzy miesiące.

Szwajcaria jest całkiem niezła, problem w tym że po pierwsze autka tam to max wypas a wiec łatwiej trafić alpinę czy inne wychuchane wydmuchane e24 niż Über Coupe w stanie do lekkich poprawek. Po drugie o ile inne auta, szczególnie amerykańskie, spadają w wartości tam dość drastycznie o tyle BMW trzymają cenę. Wiem że pamiętne zderzaki które poróżniły pewne osoby na forum, miały być z jakiegoś super hiper zajefajnego, pełnego tanich rzeczy szrotu bmw w Szwajcarii. Ale gdzie, i jak nikt nie chciał powiedzieć.

Zgadzam się. Ale biorę pod uwagę, że ryba ma już 6 i jak szuka nowej to na alpine by sie nie obraził :grinning: . Miałem na myśli raczej długie szukanie a nie oferty na najbliższy miesiąc. Ostatnio bardzo mi się podobała E3 od pierwszego właściciela, 100% oryginał, pełna dokumentacja 90.000 przebiegu (wlaściciel zmarł, a syn nie docenił), gdzieniegdzie trochę rdzy. Poszła do niemiec za 1500 euro po drobnych poprawkach pewnie się znów pojawi tylko za…
W szwajcarii można trafić bardzo fajne egzemplarze, ale nie powiedziałem, że bardzo tanio i od ręki :wink:

heja
tak tez myslalem ze padnie temat szwajcarii. kilka razy obilo mi sie o uszy ze mozna znalesc niezly samochodzik tam . koles ktory chcial kupic odemnie sl450 mowil ze kupil wlasnie tam niezla 635 za niezle pieniadze, a czy sa jakies serwisy aukcje szwajcarskich samochodow na internecie czy glownie trzeba sie skoncentrowac na ebay??
jesli chodzi o pozukiwania to daje sobie czas do wakacji, szukam tej jedynej powoli i z glowa!
czlowiek uczy sie na bledach :slightly_smiling_face: :stuck_out_tongue:

Jeśli chcesz m6 to możesz pomyśleć też o stanach, bo jest ich tam dużo. Te zderzaki podobno da się wymienić :wink: