E24 z Californi

No to jak się przesiądziesz z E38 do E24 to się trochę zdziwisz. A raczej będziesz zażenowany po przejechaniu 1100 km. To zupełnie inna klasa, konstrukcja i dekada. E24 to fajne auto na zloty, weekendy, rundy sprawnościowe itp. Dobrze też wygląda na podjeździe przed domem :slightly_smiling_face: ale częste takie trasy w dobrym tempie - nie polecam.

Po dwóch godzinach jazy w tym huku od uszczelek to każdemu się odechciewa jazdy E24. :v:

Koledzy, a w jaki sposób mogę wrócić tym autem z Warszawy do Tarnowa.
Samochód nie ma polskich blach. Czy można wykupić jakieś tymczasowe tablice czy pozostaje tylko laweta?

Do odważnych świat należy :grinning: ale pomijając fakt, że to moim zdaniem duże ryzyko świeżo kupioną szóstką wracać na kołach, to chyba nawet ze względów prawnych pozostaje Ci tylko laweta bo nic nie da się zrobić z tablicami…

Kupiłeś? Bo wisi na allegro cały czas z niższą ceną, chyba 29
Jest jeszcze druga amerykańska, taka jasna za 35, wygląda na bardziej zadbaną, zwłaszcza w środku

ubezpieczenie komisowe 30 dni za 30 zł w pzu, tablice obojętnie jakie, w razie czego 200 zł i 1 punkt i można jechać dalej

A za co te 200 zł i 1 pkt?

za jazdę na innych tablicach, ja tak dostawałem a czasami udawało się bez jak trafiałem na kogoś w miarę w porządku.

ok. A jak wygląda to w kontekście umowy OC tej komisowej przy spowodowaniu szkody. Bo przy tej zwykłej auto musi być dopuszczone do ruchu z tego co kojarzę.

ubezpieczałem tylko tym komisowym żeby być krytym przed UFG w razie kontroli, co do reszty nie wiem, trzeba uważać :slightly_smiling_face:

Byłem dzisiaj, obejrzałem autko i nadal się zastanawiam. Wnętrze takie jak się spodziewałem i to co widziałem na zdjęciach (do ogarnięcia). Motor gra pięknie. Niestety jestem zawiedziony stanem blach :confused: Nie ma rdzy natomiast dużo jest otarć, rys, wgnieceń i kiepsko spasowane przednie drzwi kierowcy. Ponadto maska w paru miejscach jest wyblakła a szyberdach to już tragedia :slightly_smiling_face: srebnoniebieski mat. No i felgi do odnowienia bo bardzo średnio wyglądają. Ogólnie to fajne autko ale na zdjęciach wygląda dużo lepiej. Po weekendzie zdecyduję :slightly_smiling_face: (jak jeszcze będzie dostępne).

na Twoim miejscu miałbym też na uwadze ewentualną zmianę na EU i jej koszty, czyli zderzaki, lampy itp. pierdolety. Problem pojawia się przy tylnym zderzaku bo cały pas jest inny, też o tym nie wiedziałem do czasu…

Nie chcę zmieniań na EU. Podoba mi się wersja USA (wiem, że to dziwne ale to fakt :)). A lampy przednie muszą być typowo do E24 czy pasują np. od E34?

e24 albo e30

a takie coś:
http://allegro.pl/lampy-przod-bmw-e30-cabrio-hella-soczewka-i6293113186.html#thumb/1
od E30 cabrio spasuje P&P do E24?
Czy to ma znaczenie jaki rocznik i rodzaj nadwozia?

To może na żółte blachy wtedy chyba nie trzeba przerabiać, tylko coś wspominałeś o wyjazdach zagranicznych…

Tzn. że nie wystarczy zmienić lamp po sprowadzeniu z USA? Zderzaki też? To chyba nie ma sensu…

Sam się teraz zacząłem zastanawiać co mnie czeka jeszcze… obrysówki bez żarówek jako “odblaski” nie są zgodne literą prawa heh? bo co innego może być nie tak ze zderzakami, że konieczna wymiana? :slightly_smiling_face:

btw mały offtop przy okazji - reflektory do CS2 podejdą od E34/E32 bo klosze wydają się identyczne? jest na to jakiś sposób?!

Moim zdaniem to ma być:
635CSi - manual, rocznik 83-86
Lub M635CSi nie M6
Żadne automaty, odradzam wersje USA no a te zderzaki w wersji amerykańskiej to juz chyba nic nie trzeba pisać …