Ekonomizer-maly problemik

Problem wygląda następująco,jezdzac na beznzynie,wskazuje dobrze i wsio jest ok,natomiast po przełączeniu na LPG,wskazówka zatrzymuje się na max położeniu i pozostaje tam na stałe.Wiem,że nie tylko ja mam ten problem,czy może ktos wie jak to naprawić??auto e23,728 85 rok

Witam!
Najlepszym i najszybszym sposobem jest przełączyć na benzynę :laughing:
Ale na poważnie. Ekonomizer wskazuje chwilowe zużycie benzyny a nie gazu. Tak ja to rozumie.

Gazowiec spieprzył ci sprawę, bo wtryski odciął w kompie i przy okazji zlikwidował funkcję wskaźnika chwilowego spalania… jesli wtryski zostana odcięte tylko przy listwie, to bedzie git :bulb:

Dokladnie tak jak powiedzial Adas, jak umiesz walczyc z lutownica to mozesz to przerobic :slightly_smiling_face:

Moj nie dziala w ogole … dalej :cry:

Umiem walczyć z lutownicą :grinning: .A mozecie podać jakieś szczegóły,dotyczące tej operacji,byłbym bardzo wdzięczny

Ja w mojej e23 miałem tak że na lpg wogóle go odcinało, przykra sprawa :cry:

Musisz znalezc kabelek z komputera od gazu zwany potocznie “+ GAS” zwykle niebieski, podajac 12V odcina na emulatorze lub jak czesto w Polsce na zwyklym przekazniku “+” od wtryskow. Sekwencja wtryskow sterowana jest “-” a do + podpiete wszystkie razem, musisz przywrucic przy komputerze stan oryginalny a odciac sie przy wtryskach.

Znalazłem,gazownika który zrobi mi to za 30zyka.Lepiej jak zabule tą sumke,jeszcze cos bym nagrzebał,a dodatkowe kłopoty nie są mi potrzebne.Dziekuje panowie

Fakt, w sumie koszt niewielki, a tak chociaz za wiele nie wytnisz :laughing: