Felgi czy pasują? Jakie do nich sprężyny?

Witam,

Czy takie felgi pasują do sześć? Czy jest różnica między pasowaniem do e12 a e28?

Szerokość : 8,5 cala
Średnica : 17 cali
Rozstaw śrub : 5x120
ET : 13
Opis : 8 1/2Jx17H2

Jak będą odstawać?

Dzięki za odp (szukajka nadal szwankuje, więc wybaczcie jak było)

około 1,5 centymetra więcej w głąb, i jakieś 3,5 na zewnątrz w stosunku do felgi standardowej 6,5 cala ET22. Czyli na moje oko jest tyle miejsca bez większych problemów. Nie wiem jaki będzie potrzebny profil opony, bo wysokość to całkiem inna bajka, ale do 17 to raczej jakiś niski powinien być więc chyba nie ma problemu.
Nie traktuj tego jako pewnika, bo to jakieś tam moje wyliczenia, które powinny być OK, ale głowy za to nie dam :grinning: może znajdzie się ktoś kto potwierdzi lub obali moją teorię…

Dzięki, kolega ma piękne szprychy BBS z 7cm rantem w dobrej cenie, więc rozmyślam.

Cala wiedza na temat kol jaka posiadam (no prawie cala) lezy od 4 m-cy u Maciasa :face_with_rolling_eyes:

Moze Maciek w koncu to wrzuci gdzies na strone czy forum :question:

Felgi pasuja :bulb:

Vielen Dank, Herr Rafał.

masz ładne klasyczne felgi, dlaczego chcesz zmienić?

Mam komplet 17tek, BBS szprychowych z rantem 7cm. Widziałem szósteczki na tego typu kółkach (na stronie głównej w galerii) i wyglądają bosko..

wykorzystam sytuację juz umieściłem to na www.bmw5i7.prv.pl :grin:

jakos z opisu mam wrazenie ze kupiles te co ja mam :slightly_smiling_face: takie z cwiekami naokolo?

jak zaloze zimowki to oddaje je na lustro (albo zwykla renowacje, mam jeszcze dylemat, ale pewnie lustro)

Szkoda tych co masz, ile za nie chcesz?

Myślałem żeby je sprzedać na wiosnę bo lepsza cena…

Zależy czy chcesz z oponami czy bez.

Opony to NOWE Pneumat 205/60R15 LATO (jeszcze kolce po bokach) - 400zł kpl.
Felgi - jak nowe (dosłownie) a może nowe? sprawdze rocznik- 500zł

Takie same (chyba) felgi na Allegro

A tutaj za 600zł

Chyba ceny dobre…?

Cieszy :laughing:

Ratunku!!!
Nie umiem sobie obliczyć ET felg i tego jakie dystanse założyć.
Matematyka poszła w las dawno temu i wszystkie opisy,
które podaliście powyżej, są dla mnie nieczytelne.
Kupiłem sobie felgi zdjęte z innej beemki myśląc, że będzie ok,
a tu opony mi ocierają o kielich amortyzatora.
Felgi to AZEV 8i1/2J X 17H2
Opony na nich to 245/45
Kto pomoże?

Pzdr

a jaki masz offset? Znajdziesz na feldze zaraz po literce E lub ET

jesli na przodzie masz 245 to chyba troche za mocno zaszalales :face_with_rolling_eyes: ale obciera Ci opona czy felga??

Ociera opona. Fakt dałem ciała… :flushed:
Sprawdzę ten offset. Numery powinny być pod deklami ?

Pzdr

mysle ze 225 no max 235 nadaje sie na przod bo pozniej to juz jest hardcore :grin: mniejsza oponka i bedzie gites :sunglasses: a te co Ci zostana bedziesz mial na zapas na tyl bo tam sie szybko utylizuja jakos to taka wada bmw :laughing:

jezdzilem na 245 ale profil 35 wiec baaaardzo niskie i doslownie muskaly nadkole :laughing:

E tam takie muskanie, w Koszalinie pociagnalem kawalek bokiem na przeciwskrecie i myslalem , ze silnik sie rozlatuje … a tu sie okazuje ze opona chce wyrwac blotnik. Pewnie zauwazyla , ze zardzewialy odmalowany pic na wode i proponowala szybki demontaz :grinning:

kawałek powiadasz :v: