filmik pokazujący różnice w poszczególnych wersjach e24

Bardzo fajny filmik

Macias te fotele z 0:41 to są Recaro? Nie znam starych Recaro ale nowsze wyglądają zgoła inaczej. No i jeśli chodzi o boczki w drzwiach to nie ma wszystkich jest jeszcze wersja przejściowa gdzie schowek w podłokietniku jest otwierany tylko w części a nie tak jak wersje nowsze w całości.

Kud., czepiasz się, przecież nie napisałem, że wszystkie różnice :laughing: ,a 0,41 to tylko sportsitze :smiling_imp:

Zamieszczam zdjęcia jeszcze dwóch różnic których nie ma na filmiku.Rocznik 82.
-podłokietnik w drzwiach otwierany w części-jak podpowiedział Kudeł
-konsola środkowa tylko z zegarkiem typu wyświetlacz

IMG_0047.jpg

IMG_0045.jpg

IMG_0047.jpg

IMG_0045.jpg

IMG_0047.jpg

IMG_0045.jpg

U mnie jest dokładnie tak samo :grinning: Auto jest z lutego 83.

Nurtuje mnie tylko jeszcze kwestia anteny elektrycznej… U mnie jest tam gdzie powinna (chyba) czyli na prawym tylnym błotniku… Ale… Dostałem kiedyś foto mojego auta sprzed ho ho ho lat jak przyjechała do PL (2002r ?) i na tym zdjęciu antenę ma… na błotniku kierowcy. O co chodzi? Możliwe że jednak tam była fabrycznie?? Auto zjechało z taśmy dokładnie 1 lutego 1983.

A takich cudów to nie widziałem :astonished: Zawsze tam było OBC :grin: Nie przypuszczałem, że E24 nie miało OBC w wersji CS1.

Przecież wiesz, że to forum frustratów, ekscentryków i ortodoksów :smiling_imp: Pojaw się z szóchą to każdą śrubkę ci wytkną, że nie ori, a to kiera nie z rocznika a to nie taki spojler :smiling_imp: Ale lepiej tak, niż w drugą stronę - wszystko co jest E24 to jest boskie i RARYTAS :laughing:

Tu chyba chodzi o to że i moje auto i BigTomasza to 628 czyli wersje “ubogie” :stuck_out_tongue: BMW poskąpiło wyposażenia w podstawowej wersji :smiling_imp:

Antenę mam na tylnym prawym błotniku i na pewno tam była fabrycznie.
Jeśli chodzi o ten zegarek na konsoli to faktycznie wygląda trochę łyso , ale przecież to nie mój pomysł…

ubogie wersje 628 ze szwajcarii miały tylko zegarek i widziałem nawet jedną z manualnym :laughing:

anteny były z przodu z lewej w cs, a moim zdaniem w '83 jeszcze mogły być i w cs/1.
natomiast w cs/1 i cs/2 z tyłu z prawej lub lewej strony, zależnie od wersji, (elektryczna, manualna lub czy był sounsd system) nie ma reguły, mam to rozrysowane z wymiarami w książce serwisowej o e24.

A co to za książka :)?

BMW E24 serwisanleitung :smiling_imp:

Ja mam 83 i antenę z tyłu :grinning:

Na spotkaniu we Wroclawiu zastanawialismy sie co z tymi antenami jest, bo byly 3 Rekiny z 86 i 2 maja anteny lewy tyl - w tym moja a 1 prawy tyl - wszystkie elektryczne. I wlasnie Macias podsunal mi pomysl, zeby w ksiazke serwisowa zajrzec :wink:

Jule, Macias,

A gdzie można nabyć taką książkę serwisową?

np. ebay’u.de

Rozumiem, że chodzi o coś takiego, i że jest więcej “części”? Jeśli tak, to czy mógłbyś wymienić brakujące?

Pamiętasz w garażu zastanawialiśmy się czemu nie które mają z prawej strony a niektóre z lewej
W mojej z vinu wynikało że mam manualną antenę a obecnie mam elektryczną po lewej stronie i jest sterowana przez radio.

Pamiętam :slightly_smiling_face: Ja mam z kolei sound system i wg VIN-u elektryczną i mam po prawej. Może musi być obok wzmacniacza jak jest sound system. Broszura z 86 potwierdza to przypuszczenie: