Dzis bylem u wulkanizatora i okazalo sie ze mam lekko wygietego alusa - lekko, ale powietrze schodzi. I pytanie - gdzie w wawce moznaby dobrze i w miare niedrogo go wyprostowac(z tego co widzialem ceny sie dosyc wahaja, od kilkudziesieciu zet do sporo wiecej). Moze wiecie, ile moze to kosztowac - 16 alu do e23?
Pewnym problemem moze byc nietypowy zawor (kolo niego tez troche uchodzi, a jest metalowy przykrecany, inny niz obecnie typowe, wylkanizator takiego nie mial). Mozna to jakos naprawic ?
Warszawa, ul Znana 24, tel 022 8372288
Warszawa ul.Łucka. Są 2-3 zakłady. Naprawia się tylko u tego wgłębi, niebieski drzwi i schodki w dół. Wcześniej zdejmij oponę, bo jedyny wulkanizator tam bierze za to worek kasy. Zawsze tam robię ![]()
Do spawania i trudnego prostowania wożą na Znaną ![]()
![]()
O Znanej (Felgas zdaje sie nazywa) slyszalem - czyli potwierdzacie widze opinie.
O Luckiej zreszta tez (kumpel tam robil) - ale spotkalem sie tez z negatywnymi opiniami. Gosciu podobno mloteczkiem to stuka - troche takie rekodzielo ![]()
Tam nie jedem fachura jest. Ale nie bronię, po prostu mówię.
Ja tez nie mowie ze zly - kumpel polecal, sporo osob w sieci tez, wiec chyba gosciu zly nie jest. Podobno potrafi nawet beznadziejne przypadki reanimowac.
Też robiłem na Łuckiej 17" stówka od koła za prostowanie ale chyba dobrze to zrobił bo przed prostowaniem zanim jeszcze felgi się pokrzywiły to było na nich spoooro ciężarków na jedenj chyba z 8 a teraz po 1 albo 2…
Zaraz worek
Facet napewno ledwo co koniec z koncem wiaze
![]()
Roboty mnostwo, odpowiedzialnosc ogromna, jesze klient na rece patrzy, a potem malenka stowka za sztuke to DROGO
![]()
W koncu zrobilem na Luckiej (blizej niz do Felgusa mialem) - mnie to wynioslo 80. czy drogo - hmm, trudno powiedziec, zalezy ile gosciowi taka robotka zajmuje, czy ma jakies dodatkowe koszty na materialy itd. Widzialem w internecie oferty sporo tansze - ale wolalem isc do sprawdzonego.
A czy ledwo wiaze koniec z koncem? Biorac pod uwage ze ma renome i pewnie sporo klientow - podejrzewam ze nie jest tak zle. Co do tego worka zas to bylo z tego co zrozumielem w odniesieniu do pobliskiego wulkanizatora, ktory kosi za samo zdjecie opony z felgi (bo gola felge trzeba oddac). Ja mialem juz gola, ale ciekaw jestem - ile on za to bierze?
Tak swoja droga - na drzwiach zakladu na Luckiej byla ulotka reklamowa Felgusa
Moze ich cos laczy.
80zł to standarcik u niego. A czy robi to w 10min czy 4h - bez różnicy, po innych fachowcach mi felgi wracały
do poprzedniego odgiecia ![]()
Wulkanizator za zdjęcie opony z felgi, którą masz w ręku bierze 10zł.
Worek kasy… 40-60zł to sie płaci za zmiane 4 opon, z wyważeniem, jak same opony masz w bagażniku a koła na aucie.
40 za wymiane 4? To chyba za piekne - 60 to juz owszem, tyle tam gdzie wymienialem wczoraj to kosztuje - za alu, stal tansza
Temat nie dotytczy gdzie tanio wyprostować, więc nie ma co się licytować ![]()
Tak troche przewrotnie opisalem sytuacje, no ale 40-60pln za komplet to przegiecie ![]()
Wedlug Was, za co taki gumiarz mialby tankowac swoja szuche ![]()