Jest taki temat skrzynia z jeden do tyłu w moim przypadku wymaga wymiany łożyska lub łożysk bo jest już na tyle głośna na postoju, że zaczyna mnie to bardzo irytować
generalnie poza tym pracuje elegancko
potrzebuje jakiegoś magika z głową na karku który będzie w stanie po rozebraniu powiedzieć mi co mam kupić w aso (bo chyba nie będzie problemu z dostaniem tych części w orginale) tak żeby po poskładaniu pracowała cicho ![]()
Może mi ktoś polecić kogoś takiego najlepiej w moich okolicach
![]()
Problemu z częściami to może nie ma, ale byłem pytać o synchronizatory i do zwykłych są po 200 ileś tam a do sportowej tylko do wstecznego i 1 do reszty biegów zestawy naprawcze 2000 zł z czymś tam
![]()
Ale u mnie problemem nie są synchronizatory tylko łożyska
to że ceny są jakie są zdaje sobie sprawę no ale co zrobić nikt nie mówił, że będzie łatwo
trza być twardkim, a nie miętkim ![]()
Nikt nie zna kogoś kto mi pomoże
cholerka nie zmuszajcie mnie, żebym sam się za to zabrał bo nie wiem co z tego wyjdzie ![]()
Kolega z P-ń ma tę samą bolączkę skrzynie na postoju napier… strasznie oddał do zrobienia wydał troszkę kaski i usłyszał od mechanika, że nie da rady ![]()
nie dobrze
a usłyszał chociaż co się stało i dlaczego się nie da
![]()
Oj tam…mechanik wymiekł
Problem jest z wyjęciem łożysk
z tego co pamiętam to Dawid ma dobre doświadczenie w skladaniu i gościa w rozbieraniu
Rowniez nie chwalil tej skrzyni z tego co pamietam
nie chwalił bo 2 takie zamęczył
reszta chłopaków która ma takie skrzynie w tym ja nie narzeka
hmm chyba zadzwonię sobie do niego i zobaczymy co powie może coś doradzi ![]()
moja skrzynia też się zakleszcza na dwójce po torze… a dawidek doradzi ci, aby założyć skrzynię od fiata ![]()
A ja albo nie pamiętam taki zestresowany byłem albo zwykła skrzynia w 528 chodzi mi dobrze…
musiałeś być zestresowany
gdybyś miał w swojej petardzie 1 do tyłu to byś nam jeszcze ekstazy jakiejś na torze doznał ![]()
a tak swoja droga można jeżdzić z takim łożyskiem czy wcześniej, albo póżniej mi się to całkiem wysypie
![]()
U mnie było podobnie - też ta skrzynia z 1 do tyłu - na postoju hałasowała strasznie, przy redukcji biegu też potrafiła wydawać dziwne dźwięki.
Teraz mam wmontowaną klasyczną skrzynię i jest ok, chociaż tylko koła nie wgryzają się już tak agresywnie w asfalt…
A moja skrzynia z 1 do tylu ani nie zgrzyta, ani nie jeczy, na wolnych chodzi cicho, przed torem na torze i po torze nic sie nie zakleszcza i biegi mozna nadal zmieniac niemal jednym palcem
chyba jeszcze ani raz w zyciu nie zdazylo mi sie, ze bieg sie nie wbil za pierwszym razem, co notorycznie zdarzalo mi sie w nowszych skrzyniach klasycznych.
Dawida skrzynia z fiata ma mniej sportowe przelozenia , niz normalna skrzynia z nadbiegiem z BMW, caly atut ma byc w jej wysokiej wytrzymalosci i braku problemow z niewchodzacymi biegami na torze, tyle , ze ja zmiast montowac wloszczyzne zdecydowanie polecam znalezc skrzynie z BMW tylko poprostu nie zameczona na smierc. Tyle odemnie ![]()
Jesli wyje Ci tylko to przednie lozysko na ataku, to w miare latwo sie wymienia i na moja logike jak bedziesz jezdzil dalej nic sie nie mowinno bardziej wysypac. Ale to tylko logika po ogledzinach skrzyni, faktycznych doswiadczen brak.
Marcin_waw - co zrobiles z ta halasujaca skrzynia, szukam takiej do wyscigowki…
Troche sprostuje za Dawida - nie fiata a Abarath’a
tiaaaa… a “prawie” robi wielką różnicę…