wedlug informacji z http://www.bmw-e24.de/galerie.htm w Niemczech jest jeszcze okolo 7tys zarejestrowanych szostek, wydaje mi sie , ze to bardzo duzo zwazywszy , ze w Niemczech kazde auto ktore nie jezdzi z jakiegokolwiek powodu, chocby chwilowo jest odrestaurowywane, lub stoi chcoby do sprzedarzy lub w trawie gnije itd…JEST WYREJESTROWYWANE. Mysle wiec, ze wszystkich E24 w Niemczech moze byc nawet okolo 10tys. Duzo NIE ???
Jak myslicie ile moze byc w Polsce?? Jest z kad uzyskac tego typu dane?? Mi sie wydaje tak na czucie ze nie ma nawet 500 szt.
Musi byc wiecej, na zlocie na Mazurach widzialem ze 20 szt. W Koszalinie nie bylem, ale bylo kilka ktorych nie bylo na mazurach, handlujac czescami na allegro poznalem przez dwa lata przynajmniej 20 wlascicieli E24 ktorzy malo interesuja sie rzeczami w stylu forum zloty itd… To juz zblizamy sie do 50 a przecierz niemozliwe ze znam kazdego kto ma w Polsce 6, w samych ogloszeniach na allegro itd. pojawilo sie po wejsciu do EU mase ogloszen.
Moim zdaniem 100 jest minimum, ale to takie sobie ssanie z palca…
W Poznaniu jak na razie oprocz mojej wiem, ze jedna jest robiona - moze latem wyjedzie (628 z 79r), 2 byly przywiezine na sprzedaz - jedna stoi w komisie nie wiem gdzie trafila druga. Kiedys bylo wiecej ale jakos poznikaly - moze sa pochowane w garazach, ale od jakiegos roku nie spotkalem zadnej na ulicy…
a ja dużo pytając i szukając przez dwa lata powiem, że jak 75 to wszystkie pieniądze… Uważam, że nie ma sensu liczyć na to co właśnie zostało wwiezione lub stoi w komisie bo jak wiecie to fakt istnienia jest strasznie mało wiążący - i nie wiadomo czy się sprzeda, zrobi itp, idt Tym co sprowadzają i wstawiają w komis, wydaje się, że zrobią świetny interes, a u nas większość ludzi patrzy tak, że jest to stary rekin BMW, a 5 lub 7 można już kupić od 5 tysi… U wroga za tą cenę owszem można mieć szuchę, ale 15 trza w nią wsadzić żeby była naprawdę ładna
A w Sanoku już niema napewno, w Krośnie podobno jest jedna, w Rzeszowie też widziałem jedną 635 czarną - ale szybko zniknęła (koleś cisną ile się da) — także na obecną chwile niewiem.
Acha moja sprzedana została do Bielsko Białej.
Też bym tak obliczał że jest ich w Polske ok. 150 szt. – w sumie aż.
Kuzyn - który mieszka w poznaniu - zna gościa co ma jedną albo dwie szóchy.
Ale generalnie w Koszalinie jest :
Bokej - 1szt.
Kornaga - 1 szt.
Marek - 2 szt.
Tomek - 1 szt.
Jak Michał w dogada się z Mańkiem to w sumie będzie 6szt.
A - no i jakiś gościu sprzedaje jedną.
sprawdziłem przy rejestrowaniu w szczecinie w grydniu 2004 zarejestrowana była tylko moja, pewnie można gdzieś sprawdzić ile jest zarejestrowanych w innych miastach.
ja byłem w urzędie u znajomej i szukaliśmy w ich kompie wszystkiego co zaczyna się na 6 w bmw i nic nie mieli ale to tylko szczecin, zastanawiałem się w którym urzędie można to sprawdzić a może policja ma dostęp do takich danych i oni będą wiedzieli ile 6tek jest w polsce.