imobilaizer odcięcie zapłonu czy zwyczajna usterka??

Przestał odpalać nagle zeeero życia.

Czytałem tematy co to może byc ale nie wiem gdzie tego szukać :flushed:

Gdzie sprawdzić czy mam immobilaizer i gdzie znajduje się moduł zapłonowy oraz przekaznik?

I dziwna rzecz przy przekreceniu kluczyka mam głośne pyknięcie/tykniecie gdzieś w środkowej konsoli.

Prawdopodobnie skończyła sie kostka stacyjki.

jeśli zdechł immobiliser efekt jest taki sam :grin:

Nie zauważyłem, żeby tam był, chyba, że międzyczasie zamontował :grin:

no chyba, że znasz bliżej chory organizm, adaś :sunglasses:

Wszystkie martwe organizmy :v;

kolejny :grinning: witamy w klubie :slightly_smiling_face:

pamietaj zeby zatrzymac dla mnie jedna sprawna :wink:

Co to znaczy że sie skończyła kostka stacyjki ???
przekręcam kluczyk raz zapalaja sie kontrolki przekrecam dwa i zaskakuje rozrusznik + tykniecie/pyknięcie gdzies przy schowku za konsolą środkową

hmmm choć jak tak sobie pomyśle to chyba nie odpalał nawet jak jeszcze nie zamontowałem konsoli środkowej a wtedy tyknięcia nie było :??: w kązdym razie nagle przestał odpalać :frowning:

najgorzej że nie znam lokalizacji urządzeń które mogły zawieść :frowning:

to rozrusznik sie rusza czy nie?
jesli masz samo ‘pyk’ (w sensie prad jest ale nie kreci rozrusznikiem) to kostka stacyjki. dobra wiadomosc jest taka ze nie jest to drogie.

rok temu mialem taka co nie dzialala jak sie nagrzala, teraz mam taka co nie dzialala jak sie oziebila, zabawa taka :slightly_smiling_face:

:grinning: rozrusznik kręci kontrolki się świecą

PYK jest w środkowej konsoli gdzieś

mam podobna sytuacje, lecz u mnie jest to wina jednej wsówki ktora jest przy rozruszniku. Przeczysc wszystkie styki dochodzace do niego, jezeli to nie pomoze mozna szukac dalej.
A najlatwiej to by bylo sprawdzic czy dochodzi prad do rozrusznika przy pozycji “start” jezeli tak to winny rozrusznik, badz polaczenia, zas jezeli nie to kostka

No to jak wsio chodzi to wyjścia są 2; Albo brak iskry, albo brak paliwa. Kiedyś mnie też tak zaskoczyła i zacząłem od kopułki. I tu był strzał w 10tkę. Wygoniłem wilgoć, przetarłem styki i wio :wink:

jest jeszcze trzecie wyjście :grin: czujniki położenia wału :sunglasses:

:astonished: heh troche tych wyjść jest :confused: jakie sprawdzić gdzie dokładnie się znajdują? wszczególności czujnik położenia wału?

to takie dwa wypierdki po lewej stronie kołnierza od skrzyni… chociaż wydaje mi się, że ty tego w 2,8 nie masz :face_with_rolling_eyes:

Wykręć świece, połóż na głowicy i sprawdź czy masz na nich iskrę w czasie kręcenia rozrusznikiem. Jeżeli nie będzie to powinny być przy okazji zalane benzyną - mokre.

ok dzieki tak zrobie

jesli iskry brak to …? palec—> kopułka—> ???dalej nie wiem :v: i nie wiem gdzie się znajduje :flushed:

Zacznij od tego (kopułka, palec). Później będziemy myśleli. Przewody, swiece - pewnie nie bo chociaż by zagadał. Cewka, komputer to na później :v;

a jesli iskra jest i kicha a nie pali to tez opcja ze pompa paliwa umarla

strzaly lub kichniecia spowodowane sa naogol iskra nie w tym momencie co trzeba (przestawiony zaplon) lub zbyt uboga mieszanka (np. uszkodzona pompa dajaca zbyt niskie cisnienie)