JAKI KOLOR DLA 6 ???

Witam
Będę malował całą 6, obecnie ma niebieski kolor (tak mi się średnio podoba). Myślałem o czarnym, ponieważ z chromami nieźle to wyglada(choć osobiście nie widziałem takiej), ale zawsze podobał mi się srebny kolor :slightly_smiling_face:
Dylemat mam w tym czy zmieniać kolr czy zostawić oryginalny?

Jak uważacie czy zmiana koloru może zasadniczo wpłynąć na jej oryginalność???
A jeśli zdecydowałbym się na zmianę koloru, to oczywiście tylko na taki w jakim oryginalnie były produkowane.
Dzięki za wszelkie sugestie.

ale my Ci chyba nie odpowiemy na to pytanie, tą odpowiedź musisz znaleźć sam :sunglasses: Jak robisz wszystko na oryginał to wszystko a jak tylko oryginalny ma pozostać lakier, a motor, dodatki inne to nie wiem nad czym sie zastanawiać :face_with_rolling_eyes:

Ja bym zostawil oryginalny, ale to moje zdanie a gust kazdy ma swoj, wiec zrob tak jak Tobie sie najbardziej podoba. Jak pozostaniesz przy starym kolorze to nie musisz malowac wszystkich elementow wewnetrznych…

TYLKO ORYGINAŁ !!!

ja bym sie lakierem w sensie oryginalnosci nie emocjonowal.. byle nie byla jakas jarzeniowa a’la fast&furious tylko stonowany elegancki odcien..

powiem szczeze ze ja tez podchode do lakieru jakos tak bez emocji jesli chcial bym zmienic napewno nie myslal bym nad tym za duzo poprostu bym zmienil ale ofkors na taki z gamy kolorow bmw :sunglasses:

najgorzej jak zacznie wychodzić po jakim czasie ten stary :wink:

TYLKO ORGINAŁ!!! kolor nie jest najważniejszy a przejście na inny jest zawsze upierdliwe

Myślę że kolor niema znaczenia, wybierz sobie z wszytskich kolorów kładzionych na 6 i będzie git.
Moim zdaniem Lakier ma tutaj najmniej do oryginaloności jeśli pomalujemy n akolor oferowany z palety BMW.

zwlaszcza, ze kazdy klient bmw moze zazyczyc sobie dowolny kolor z palet bmw, nawet jesli takowy nie byl na 6 w serii wypuszczany

a z tym ze bedzie przy tym duzo roboty lyzwa ma calkowita racje :exclamation: jesli ma byc to zrobione tak zeby nie bylo widac ze auto zmienilo kolor…

Czarny albo Srebny !!!

Tylko oryginał :exclamation: Kolor ten z nalepki pod maską…

zaraz, zaraz Panowie, się wkręcamy - jak to Grzegorz, nie wiesz na jaki kolor pomalować :question: czegoś nie kumam… przecież nie malujesz dla nas :bulb: nie chcę kontynuować, ale trochę to dziwne…

Widzisz do tego doprowadzają nasze rozważania-z nalepkami czy bez,ze spojlerem czy bez… :laughing: Można się bać krytyki kolegów klubowiczów :wink:

najładniejszy czarny ale przychylę się do zdania kol;egów, że oryginał i tylko oryginał na takim aucie wygląda najlepiej :slightly_smiling_face:

witay … kuby nie sluchaj bo on jest … zreszta … wypijesz z nim moze kiedys kilka flaszek to zobaczysz o czym chcialem ci powiedziec … ale mysle ze oryginal … jesli inny to tylko z owczesnej palety barw do 6 ale podstawa jest to by byl dobrze polozony :wink: a 6 wedlug mnie jest piekne od bieli po czern… ( z wyjatkiem rozowego , fioletowego , ultramaryny , habrowego i niemieckiej taxi hihihi …)

Kolega Maniek ma rację,sjena palona też odpada :wink:

Jak robisz całe auto na oryginał to zrób kolor z nalepki spod maski. Jak robisz nie na oryginał to gama kolorów jest olbrzymia. Jakbym nie robił na oryginał to wybrałbym nowy kolor BMW stworzony do wersji M: czarny z opiłkami niebieskiego i fioletu - podobno rewelacja, no ale takiego w czasach powstawania e-24 nie było:) więc zaraz odezwą się komentarze zgryźliwe, że to profanacja.
Sprawa jest prosta: to Ty będziesz najczęściej widział efekt swojego wyboru, więc to powinno być Twoje własne zdanie, jaki kolor, czy oryginał, czy nie:)
W każdym razie powodzenia, bo czekam mnie ten sam dylemat we wrześniu.

zniose to, niech się kolega dowartościuje… :face_with_rolling_eyes: a sam pisze, że tylko oryginał :sunglasses:

Sorki za odgrzanie tak starego kotleta :flushed: ale nie mogłem się powstrzymać.
Ciekawe jak 6 by się prezentowała cała w chromie?

A i z rdzewiejącymi listewkami nie byłoby problemu. A jak lanserka :laughing: :laughing: :laughing:
Tylko cena zabija.