JAKIE KLOCKI NAJLEPIEJ STOSOWAC?

Wlasnie blysnela mi pewna czerwona kontrolka:( No i kolejny dylemat.
Czy macie moze jakies sprawdzone klocuszki? Opinie o tarczach tez mile widziane.
Tak sie zastanawiam, czy pasuja do 635 tarcze i klocki od M?
Pewnie zaciski tez inne. Tu też na pewno ktoś już opanował ten temat.
Słyszałem, że do M pasują klocki od sierry, ciekawe czy do tarcz 282 tez mozna zastosować jakiś zamiennik. Oczywiście nie tracąc na działaniu calego systemu.

Jeśli chodzi o tarcze to tylko BREMBO (cena przystępna i jakość bardzo dobra) a klocki FEROODO, JURID, ATE, TEXTAR

Popieram Kornage, zajezdzilem 3 komplety tarcz przez 1,5 roku, wszystkie sie pokrzywily i zaczely bic zanim sie choc troche zuzyly, po namowach wielu osob kupuje Brembo.

Może trochę nie w temacie…
dlaczego klocki piszczą?

pewnie z bólu

A tak na powaznie, to czy ktos mial doswiadczenia z EBC? kosztuja ok 280 i sa nacinane. Cena jak brembo.

i pewnie trzeba naoliwić :laughing:

pytałem powaznie :smiling_imp:

Piszczą tylko dlatego że są niedobrane twardością do tarczy - chyba :laughing:

Acha…

najlepsze są ceramiczne - polecam, cały świat sięna nich ściga :laughing:

Na swoich brembo zrobilem cale 2 tys. km. i zaczely bic :smiling_imp:

Mój mechanik mówi że tarcze tylko oryginał bmw ,są najtrwalsze,nie biją itd…

Brembo, łechta mnie ta marka:) ciekawe kto robi oryginal dla bmw.
Niemniej oryginał nie jest az taki drogi, chyba ok 230.
czy ceramiczne nie potrzebuja wiecej czasu niz tradycyjne dla osiagniecia szczytow swojej skutecznosci?
Ja to bardziej bulwarowo jezdze:)

tarcze mogą być i nówki a jak w gorący dzień po paru ostrych heblach wjedziesz w kałużę po burzy to się skrzywią albo pękną

Ja mam wrazenie, ze Brembo na OE to jedno, a na rynek wtorny to drugie. Osobiscie nie polecam tej marki z After Market’u.

to bede rozpatrywal pomiedzy EBC i oryginal. Ten koles z Reef od czerwonej M3 bardzo chwalil EBC

jaki koleś od M3 czerwonej :question: skąd on jest :question: Bo znam takiego jednego z Warszawy, ale on jeździ raczej baaardzo ostrożnie i powoli więc trudno brać taką opnię pod uwagę :sunglasses:

Ja stoję przed podobnymi dylematami - lego nie założę, ale myślałem o e32 bo są dużo większe tarcze i zaciski i mają ładne przetłoczenie BMW :face_with_rolling_eyes: Wiem, wiem…

A co do Brebmo to znam tą firmę z motocykli, w sporcie się spisuje ok :sunglasses:

mialem na mysli M power KIJAFY http://www.bmw-orr.org/articles.php?id=33

Pytanie czy bez problemow da sie zastosowac te z e32? no i czy to nie profanacja

akurat mam wrażenie, że haki mają być skuteczne i myślę, że to nie jest profanacja - zwłaszcza kiedy człowiek kombinuje jak tu fajnie przyspieszać :wink:
A czy wejdą - nie wiem, to są zaciski od e32, ale 750, wbrew pozorom są zupełnie inne. Jak nie wejdą to trudno :sunglasses: Ale plan był chytry :bulb:

To pochwal sie jak rozgryziesz ta lamiglowke