Jakie Radio do 6

Przez zime bede sporo robil przy 6, mam rozebrane do cna wnetrze i dreczy mnie aby przy ponownym montazu nie wsadzac juz nigdy wiecej mojego blaupunkta z kolorowym wyswietlaczem bo pasuje on E24 jak swini siodlo.

Kupilbym jakies radyjko ktore montowano do 6, najchetniej cos co spotyka klasyke i technike czyli jakis topowy model z tamtych lat… sam nie wiem, tak zeby bylo oryginalne ale nadawlo sie do czegokolwiek w praktyce.

Ma ktos jakas liste radioodbiornikow montowanych w tamtych czasach do BMW, mowa o modelu 1983 czyli po modernizacji 1982 ale najlepiej przed kolejnymi zmianami (zderzakow itd.) w 1986 lub 1987 nie pamietam. W ostatecznosci moglo by nawet byc z koncowych lat produkcji 6 ale napewno z listy montowanych fabrycznie radioodbiornikow - rozpisalem sie - maslo maslane - ale wiadomo o co chodzi. Wystarcza dokladne nazwy modeli - a ze zdjeciami jeszcze lepiej pozniej zostaje wyczekiwanie na ebay, chyba ze ktos ma cos interesujacego na zbyciu.

Ja mam prospekt radyjek do e30. Jest tam bardzo wypasiony model Becker Mexico z CD .Już w 1985 roku w topowych radiach było CD.

wczas powiedziales :frowning: sprzedalem za 30 zl orginalne radyjko na kasety 4x22w o ile sie nie myle , firma becker o ile dobrze napisalem , radyjko bylo z e28 ale jak najbardziej pasowalo do 6 , jesli chcesz to moge miec jeszcze jedno bo kolega ma , i to jedna kaseciak a drugie Cd , ale cd nie czyta pewnie
jak cos to napisz do mnie

GG 1722746
TEL 693 021 893

moze masz skan katalogu?? albo chcialoby Ci sie przepisac nazwy modeli (cale) tych z lat 80-tych.

Moge ci je zaraz przepisać lub jak chcesz zrobie jeszcze fotki komórką.

bylbym zobowiazany, jak mozesz pusc na 628CSi@poczta.fm

Becker, zdecydowanie, porażająca jakość w skromnej obudowie.
“Normalnym” użytkownikom BMW się nie podoba bo nie skaczą kolorowe dlefinki… :laughing:
Tu masz kilka z okolic epoki:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73044841
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73309699

Byly montowane do BMW?? ten pierwszy cholernie kojarzy mi sie z Mecedesem, a drugi zepsuty - tak czy tak dzieki i czekam na ewentualnie dalsze pomysly/wiedze na ten temat. W moim blaupukkcie delfinki jeszcze nie skacza i chodzi dobrze ale ten kolorowy wyswietlacz fioletowe kolorki - draznia mnie w tym aucie a ze nie jest to juz autko na codzien tylko od swieta chetnie zrezygnuje z RDS na rzecz stylowosci i dopasowania radia wiekiem i marka do reszty samochodu.

powiem Ci ze masz calkiem fajny pmysl z tym radyjkiem :face_with_rolling_eyes: a moze by tak zlozyc sobie takie radyjko zeby mordke mialo stara a srodek jak najbardziej nowy co by dobrze gralo i mialo wyglad odpowiedni :sunglasses:

a co z bavarią? pojawiają się czasem na allegro. Nie znam się ale to one mi sie kojarzyły z bmw. W folderze z końca lat '70 jest bavaria casette :slightly_smiling_face:

Sa rozne Bavarie, ale drazni mnie bo te podstawowe modele ma co drugie E30 E32 E34… sam nie wiem co chce ale chcialbym radio ktore jest jak … E24 stare ale wypasione i technika przeskakujace dwie epoki - ma miec wszystko co tylko bylo dostepne w polowie lat 80-tych i najlepiej jak kosztowalo doplate 5tys DM przy zakupie nowej szuchy - oczywiscie fantazjuje ale w kazdej fantazji jest … Musi byc eleganckie czarne miec jak najwiecej przyciskow bo to ten styl… i koniecznie takie ktore mozna bylo zamowic w BMW do nowego auta, zadne domontowywane, mam czas az do wiosny ale bierze mnie na takie cos…

Powiem Ci Marcin ze pomysl z innymi wnetrznosciami moze nie bylby glupi ale zbyt skomplikowany jak dla mnie i nie potrzebny, napewno jakas topowa Bavaria ma niezle parametry a ja nie jezdze 6 na codzien do pracy - tylko na zlot, wystarcza mi topowe parametry jak na lata 80te.

Oto co montowano w szóstkach (niestety nie ma kiedy i jakie):

610 Radio BMW Bavaria Mono
611 Radio BMW Bavaria Mono
615 Radio BMW Bavaria Digital Mono
616 Radio BMW Bavaria S Mono
650 Radio BMW Bavaria C
651 Radio BMW Bavaria C Reverse
660 Radio BMW Bavaria Cassette II
661 Radio BMW Bavaria Cassette III
662 Radio BMW Bavaria CR Digital
663 Radio BMW Bavaria C Electronic
664 Radio BMW Bavaria Electronic
666 Radio Becker Mexico Electronic
667 Radio BMW Bavaria Electronic II
668 Radio BMW Bavaria Exclusiv → später BMW Bavaria C Eclusiv
669 Radio Becker Mexico Electronic II / SAFETY Cassette
672 Radio Becker Mexico Electronic SAFETY Compact Disc

Chyba im niżej tym lepiej;)

Becker Mexico electronic - z tym ze od merca:

Bitte entschuldigen Sie die Störung...

Bavaria C Business

Bavaria C

BMW Bavaria C Eclusiv (szybko poszło;)

Na koniec rarytasik:)

Kto łyknie :wink: ?

Pozdrawiam
radosc

BArdzo dziekuje :slightly_smiling_face:

Chyba nie ma co kombinować, Becker jest najwyższą półka w sprzęcie grającym do aut. One naprawde świetnie graja.

Ja u siebie w e23 mam Grand Prix ze zmieniarką na 10CD.
Produkcja z początku lat 90, a pozatym że nie czyta niektórych CD RW,
lata jak burza. Nic nie przewywa, ciepły miły dzwięk. Dodam ze na orginalnych głośnikach.

Tutaj jeszcze z fotkami radia:

Pozdrawiam
radosc

Rewalacyjny link, czesto bylem na tej stronie a nigdy tego nie zauwazylem, juz choruje na BMW Bavaria C Exklusiv. Becker tez jest rewelka tylko, ze tak czesto widze ja w Mercedesach…

U mnie na półeczce czeka na montaż radyjko - BMW Bavaria Cassette II
(1982;1984) -ma ręczną skalę ale za to radio jest stereo i magnetofon z przewijaniem przód i tył - mysle że idealnie pasuje do mojej e24 jeśli chodzi o epokę i styl :sunglasses:

Do sterego modelu E24 bedzie Ci bardzo pasowac, nowy jest inny, wszystko ma elektroniczne i radyjko musi byc nowoczesniejsze, miec jak najwiecej przyciskow i wyswietlacz, najlepiej BAVARIA, mysle nad ta electronic http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72286397 jest prawie identyko jak exclusiv tyle ze nie pokazuje nazwy stacji…

Miłosz, jedno i drugie jast robione przez Beckera…

Co do tego z allegro to tylko uwaga na mechanizm wciagający kasetę do środka, jest elektryczny. Miałem dwa takie radia i w obu ten mechanizm szwankował. A nie znalazłem serwisu gdzie mogliby naprawić.