scszm82 wszystko jest podobne do siebie, bo wszystko jest oparte na niemieckich czasopismach i info wypuszczane w firmowej gazecie kazdy na tym sie opiera bo nie ma nic innego.
I chociaz bardzo podoba mi sie Twoj poczatek, jest z jajem, luzny i moze wprowadzic troche swobody w te wszystkie techniczne dane ktore trzeba podac, to ja moze jestem bez polotu… ale jak szukam info o czyms to chce miec przedstawione to konkretnie, jak najbardziej zwiezle z najwieksza iloscia informacji jaka jest w stanie byc przekazana i nie potrzebne sa mi ozdobniki, bo to tylko rozprasza.
Ale ja jestem ogolnie stojaca na ziemi i konkretna a zreszta jestem kobieta i nie podchodze do aut z takim namaszczeniem jak faceci
ale stron z syntetycznymi danymi jest dzikie mnóstwo, długo szukałaś tych danych??? są wszędzie. a jak kupowałem sześć to nigdzie nie znalazłem danych o tym żeby wejść pod zimny prysznic… i wyszło jak wyszło
W dalszej części są dane o na przykład cenach uszczelek drzwiowych, takich rzeczy które pomogą w zakupie. A informacja, że 6 rdzewieją - - - wszystkie rdzewieją - to dosyć oczywiste, a gdzie szukać rdzy - wszędzie - im dokładniej tym lepiej.
Ja widziałem tę stronę właśnie jako coś indywidualnego, wyróżniającego się. Tak żeby nie była po prostu “kolejną stroną” I nie twierdzę ze to słuszna koncepcja, poddaję ją pod ocenę, tylko głosy i opinie są nieliczne.
nie nie szukalam dlugo, wystarczylo wejsc w niemieckie google i jest wszystko jak na dloni, nie mowiac o tym ze Amerykanie maja jeszcze lepiej rozbudowane forumy z info… tylko wlasnie o to chodzi ze to sa obco jezyczne strony a nie kazdy sobie z tym radzi
I jezeli dalej wgryzdz sie w temat, to poradnik kupujacego z cenami itp jest (jak dla mnie oczywiscie) bez sensu. Bo po pierwsze wyjdzie tego masa stron, przez ktore trzeba sie bedzie przebijac, a po drugie uwazam ze takie info powinno byc w konkretnym dziale technicznym czy cus.. zeby ludzie ktorzy juz maja auto nie musieli przebijac sie przez poradnik tylko po to zeby zobaczyc ile uszczelka kosztuje. Sorry ale dla mnie poradnik jest tylko wstepem, glownym kierunkiem… bardziej do poznania konkretnego modelu jego wad i dobroci, a przedewszystkim jego specyfiki zeby czlowiek wiedzial co kupuje.
Moze jestem dziwna ale kupujac 20-letnie auto wiem o tym ze jest zardzewiale i nikt mi tego nie musi mowic wystarczy mi krotka wzmianka gdzie najbardziej bierze, bo ze i tak bierze mniej w innych miejscach jest oczywiste.
A Twoja indywidualna koncepcja jest bardzo okejos i jak najbardziej porzadana zeby stworzyc cos nowego, ja sie tego nie podjelam dlatego “tworczosc” przesylam do maciasa ktory cos z tym zrobi… ale jak juz pisalam wyzej dla mnie takie rzeczy sa najwazniejsze do przekazania, bo ja tez takiej info potrzebowalam. Ale inni moze potrzebuja czegos innego i dlatego musi sie troche ludzi wypowiedziec… ludzi ktorzy potrzebowali zimnego prysznica
podałem ten przykład uszczelek, bo to jest bardzo ważne moim zdaniem, i wiele osób jest zaskoczonych cenami tego elementu. 1033 góga 299 dół na dwie strony daje z grubsza 2500. Jest to bardzo specyficzne dla sześć i niespotykane w innych modelach/markach. Moim zdaniem warto zwrócić na nie uwagę przy zakupie, żeby uniknąć potem niespodzianek. Nie miałem zamiaru zamieszczać całego katalogu cen
A rynek niemiecki/amerykański czy inne zachodnioeuropejskie/amerykańskie są inne niż polski i ich poradniki są trochę zwodnicze moim zdaniem
hihi a ja oczami wyobrazni zobaczylam juz strony z masa cyfr od 0 do 9
I z tymi obcymi poradnikami masz racje, dlatego ja sobie glowy nie zawracam pewnymi rzeczami… jak naprzyklad ze lepiej dolozyc 2 tysiace euronow do przeznaczonych 10 tysiecy na auto i miec lepszy lakier
ale narazie i tak nie mam weny tworczej, tz jestem tak klapnieta po pracy ze az mnie trzesie jak sobie pomysle ze musze otworzyc Word-a
mylisz poradniki techniczne z tymi ‘zakupowymi’ . ja zadeklarowalem sie tlumaczyc techniczne sprawy, czyli, na przyklad “jak wymienic wycieraczki w 3 prostych krokach” . Jestes bardziej Jazzy w temacie sztuk pieknych, napisz dlaczego wszyscy mamy p… na punkcie 6 . Niezle Ci to idzie
niczego nie mylę. chyba. Przeczytaj jeszcze raz temat.
I błagam: Nie pisz, że jestem Jazzy bo mi wtedy przykro
Poradnik jak wymieniać wycieraczki to inna bajka i jestem jak najbardziej za. Sam jestem przykładem popełnienia maksymalnej chyba liczby głupich błędów w eksploatacji. całkiem sporo mi sie udało zepsuć gdyby nie forum i mcarrs… sentyment mnie ogarnia. Ja chcę znowu psuć mój samochód
to Jazzy to dżołk taki offowy no offence
Tak, masz racje , nie doczytalem
reaguje alergicznie na slowo poradnik
Ja chcialem przetlumaczyc tylko poradniki techniczne, typu sam naprawiam E24 i takie tam.
Jestes 3 dziewczyna ktora słucha Pinka. Nie moge zrozumiec dlaczego wszyscy w moim wieku sluchaja umca umca …Podrzuc mi przetlumacze. Co sie bedziesz meczyc Frankfurt GUT, tyle ze mnie nie bylo stac , niezle grali pewnie??
Ja jestem Pink-owe pokolenie to slucham, no troche pozniejsze Pink Floydowe Nawet moj pies jest Floyd A koncert, co mam powiedziec to trzeba przezyc … odlot
LED ZEPPELIN - Stairway To Heaven
DIRE STRAITS - Brothers In Arms
DEEP PURPLE - Child In Time
KING CRIMSON - Epitaph
JIMI HENDRIX -
PROCOL HARUM - A Whiter Shade Of Pale
PINK FLOYD - Shine On You Crazy Diamond
ANIMALS - House Of The Rising Sun
URIAH HEEP - July Morning
JANIS JOPLIN - Summertime
Mowa :!:, z Pinka to Money, i Another Brick in the Wall, Hendrix to Purpule Haze i All along the watch tower, zreszta wszystkie te kawalki wymiataja
tak apropos, wiecie jak jeden idiota przetlumaczyl brothers in arms?? bracia w ramionach