właśnie zrobiłem listę rzeczy, które muszę zrobić na dzień dobry w swojej 6. Jeżeli możecie powiedzieć ile kasy mam szykować (może ktoś z Was kiedyś je wymieniał/naprawiał):
lacznik w tylnym zawieszeniu, tzw. bycze jaja lub lornetka (najlepiej wymienic dwie strony)?
podpora walu (lozyszko posrednie)
wymiana wszystkich płynów i filtrów.
Dodam, że interesują mnie ceny warszawskie (niestety:()
Już dzwoniłem:)
Musieliście się nieźle bawić w weekend, bo Marcin słabo się dzisiaj czuje i odesłał mnie najpierw na Narbutta po info na temat części.
W poście nie chodzi mi o robociznę, ale o dostęp do części.
Dzwoniłem już na Narbutta, Elit.
Może ktoś po prostu wie, gdzie można dostać części do w/w napraw.
Może jakiś rabat dla członków formum:)?
Było malutkie wesele znajomego
nikt za kołnierz nie wylewał
A konkretnie to mam 5% u Fusa, a na Narbutta trza się po prostu próbować targować. A Marcin nie powiedział Ci ile koswztuje robocizna przy wymianie tego wszystkiego trochę to dziwne, ale możliwe…
A właśnie, dobrze, że mi przypomnieliście, James jak będziesz dzwonił do Marcina to zapytaj go o zniżki np w Inter Carsie - z tego co pamiętma może coś w różnych miejscach urwać, mnie zawsze wszystko kupuje i tylko pyta jakie chce części - oryginał czy zaminnik i jesli zamiennik to jakiego producenta
Dzwoniłem do Inter Carsu - jeszcze przed przeczytaniem Twojego postu.
Oczywiście pytałem się o zniżki dla takich pięknych samochodów no i otzrymałem info (na razie przez telefon), że dostanę 15%.
Pojedziemy zobaczymy na miejscu.
Zgadza się:) Dzowniłem właśnie do Marcina i masz rację: nie przestraszył mnie swoimi cenami, a napiszę nawet, że miło zaskoczył:)
Kuba dzieki wielkie za kontakt.
Masz u mnie duże piwo:)
jeszcze nie byłem:( i nie wiem czy nie odciagnie się to w czasie, aż do początku grudnia, bo mam trochę wydatków:( Tak naprawdę okaże się wszystko w przyszłym tygodniu. Najważniejsze jest to, że wiem ile kasy mam szykować na części no i ile dla Marcina.
A relację napewno zdam. Co wg Ciebie można sprawdzić, co odświerzyć w 6 bez udziału Marcina? Myślałem, żeby może sprawdzić instalację elektryczną - mam ojca elektronika więc bym go poprostu wykorzystał:)
Może masz jakieś wskazówki?
Plan jest taki:
przez zimę chciałbym zrobić auto mechanicznie, uzupełnić braki (niestety w chromach), odświerzyć środek, a na wiosnę dać ją do lakiernika.
Tak naprawdę to nie wiem, czy będę nią jeździł w zimę, czas pokaże, a Ty?
Zgadza się, tym bardziej sam wiesz jakie tony soli ida na ulice w Wawie.
Jeżeli będę miał taką możliwość też jej nie tknę, chyba, że z domu do warsztatu Marcina:)
Dzwoniłeś do tego tapicera?
przepraszam, ale na razie nie
Nawet nie bardzo mam po co w tej chwili Nie mam monety, a dzwonić czysto teoretycznie to trochę niepoważne… Obiecuję, że zadzwonię jak tylko będę konkretnie wiedział co potrzebuje - ale dzięki za kontakt