Klimatronic nie działa

Dostałem od Bawarka tranzystorki od klimy (dzięki wielkie :piwko: )
Wlutowałem gdzie trzeba i … i nic nic się nie zmieniło jak nie działało tak nie działa :confused:
Przy rozkręcaniu zauważyłem że: ktoś już tam był :smiling_imp:
Płytki mają łatane ścieżki, bardzo domowymi patentami i ktoś otworzył tą: “skrzynęczkę z której wystaje pręt i wchodzi w chłodniczkę klimy”, prócz tego jest jedna mityczna wtyczka która nigdzie nie pasuje (troszkę podobna do tych od zasilania wycieraczek świateł czy ABS).
Ogólnie jest nieźle pokopane i chyba sam nie dam rady, czy ktoś ma jakąś książkę w stylu “jak naprawić druciarską klimę w starym bmw, z którym nie chcę się rozstać wbrew rozsądkowi” :question:
Albo jakiś DOKŁADNY schemat.
Albo umię to zrobić i za korzyści majątkowe by się tego podjął :grin:

Jak będziesz na mazowszu, to daj znać :grin:

Ta skrzyneczka to jest termostat odpowiedzialny za “nieprzemrożenie” parownika.
Tzn jak to jest zwalone-ja właśnie miałem, to kompresor klimy nie jest wyłączany po uzyskaniu odpowiedniej temperatury na parowniku. Dlatego jest właśnie też pręcik wchodzący w parownik.
Wtedy na całym parowniku tworzy się warstwa lodu i powietrze z wentylatora nadmuchu nie ma możliwości przepływu do kabiny.
Efekt-parujące szyby, wielkie wkur…ienie prowadzącego wóz.

A ta wtyczka to może jest do czujnika temperatury zewnętrznej ?

:piwko: :piwko:

Dzięki bawarek :piwko:
Tak myślełem że ta puszeczka to jakiś termostat.
Co do tej wtyczki, to czujnik zewnętrznej temp mam pod zderzakiem, więc pudło :frowning:

W klimatronic’u przy dmuchawie jest czujnik temperatury klimatyzacji.

To już wiem czego nie mam :frowning:
Coż może ktoś ma, to poproszę info na priv. :grin:

[quote="Adam W klimatronic’u przy dmuchawie jest czujnik temperatury klimatyzacji.
[/quote]

Czyli że miałem słuszność ?
:pa: :pa: :pa: