klimatyzacja automatyczna w e23

Witam

Od nie dawna jestem posiadaczem e23, auto wyposazone jest w klimatyzacje automatyczna ktora niestety nie dziala… czego moge sie spodziewac??? gdzie szukac usterki??? bardzo droga moze byc naprawa???
Dodam tylko ze jest kompletna i problem nie tkwi w panelu sterujacym nia..

grigorij to czlowiek z ktorym powinienes pogadac na ten temat :slightly_smiling_face:

Mózgiem tejże klimatyzacji jest sterownik znajdujący się niedaleko dźwigni gazu.
W ogóle opisz co się dzieje lub nie dzieje :u:

Oglnie to nic sie nie dzieje… musze porozmawiac z poprzednim wlascicielem bo panel na wciskanie zadnego przycisku nie reaguje… Auto w najblizszym czasie trafi do blacharza, przeprowadzam w nim renowcje, nie jest tego az tak duzo wiec mam nadzieje skonczyc czesc blacharska do lata i wtedy tez chcialbym zeby klima dzialala.
Moze podpowiecie mi co powinienem sprawdzic??? Od czego zaczac??

Grigorij ma ten sam problem :laughing:
U mnie bylo tak:
Kupiłem działał tylko Defrost
Rozgrzebałem auto pod blacharkę, po wszytkim poskładałem - śmiga wszytko
Teraz tydzień temu zdechło zupełnie :cry:
Nawet wiatraka nie włącza, a szyby szmatą wycieram jak parują :laughing: :laughing:
Zbieram się aby jechać z tym do Adama i zrobić raz a porządnie, ale albo kasy, albo czasu brak, ale teraz już chyba sobię fundne wycieczkę do Wawy :grin:

hehehe u mnie bylo to samo, tylko defrost dzialal, doslownie przed chwila panel zaczal reagowac na przyciski… nie wiem o co z nimi chodzi ale nie moglem ustawic zeby lecialo cieple powietrze. Pod maska zauwazylem tylko tyle, ze mam zdjety pasek od klimy…
Ale na panelu zaczely sie zapalac lampki i szum sie zmienial pod wplywem wybierania roznych opcji.

Z tego ci widze kolega Adam jest czlowiekem do ktorego powinienem sie z tym zwrocic??