kolektory firm tuningowych

… to mnei chlopaki rozbroiliscie … ;]
ja do tematu podchodzilem … troche bardziej obiektywnie …
…moj moze i pali sporo oleju …ale po zmianie wydechu …wciaz to co sie dzieje powyzej 4tys obrotow sprawia ze czlowiek ma ochote odpuscic gaz :wink:

wyglada na to ze trzeba polowac na silnik od m5 e28 co moze zajac sporo czasu albo na serie b35 w doskonalym stanie …

… czy tuning m30 zawsze musi sie zaczynac od kolektorow ? ;>
nie lepiej zabrac sie za cos innnego a seryjne razem z kanalami wydechowymi glowicy wypolerowac na lustro ?

np doprezyc i zmienic walek … swoja drogá … jezeli ma ktos mozliwosc wyliczenia dolotu to nie jest to jzu az tak droga sprawa…

Lubie tego Goscia.

P.S. Zawsze mozna wrzucic silnik z nowej M6 :smiling_imp:

wiesz, agrument ze wzielismy je takimi.. hmm.. urodzilismy sie tez tacy jakimi nas stworzono :grinning: a kolor ferrari podoba mi sie tylko na ferrari :slightly_smiling_face:

ale ogolnie jesli mowicie ze szkoda kasy.. to hmm.. wierze.. chyba ze spotkam kogos kto ma takie barany i roznice sa istotne (mam na mysli te z hamowni albo chociaz wyscigu a nie te pochodzace z wlasnej sugestii i zadowolenia)

nie pisze o guscie tylko o pseudotuningu i gadzeciarstwie … zalozenie samych baranow ma sie jak wyciecie kata lub zalozenie strumienicy . daje poprostu nic . no chyba ze masz w planie dalsza przebudowe auta no to wiedomo od czegos trza zaczac

;] nie kupujcie to nic nie daje …bedzie wiecej dla mnie ;] :wink: heh