[komora silnika] co to jest?

witam!
nie mam pojęcia od czego to jest, znaczy są podejrzenia… ale takze zmartwienia bo nie jest wszystko podłaczone. na fotce zaznaczone o co chodzi.

Pompka do sterowania nadmuchami - chyba :face_with_rolling_eyes:

Jest to pomka regulująca podciśnienie automatycznej klimatyzacji. Taki gadżet :wink: Bez tego ustrojstwa też wszystko działa.

ach te nowoczesne sprzęty. :slightly_smiling_face: samochody młodsze ode mnie są jednak dziwne. Nawet E23/24 :wink:

a wiesz jak to wszystko popodłaczać? bo nie lubie jak cos jest a go za razem nie ma… aha klima nie wiem czy działa bo niby nie jest nabita… jak sprawdzić ją?

Wiem jak to podłączyć ,a sprawdzić czy jest nabita można ciśnieniomierzem. Poprawej stronie pod maską znajduje się zawór.

heh Adam jaki Ty tajemniczy jesteś :slightly_smiling_face: a tak własciwie do czego słuzy te podcisnienie?

Siłowniki nawiewów w e23 są pneumatyczne i w zasadzie wysysane powietrze ze zbiornika podciśnieniowego wystarczy z kolektora ssącego. W wersjach z automatyczną klimatyzacją jest dodatkowa pomka ponieważ w/w wersjach jest jeszcze siłownik utrzymujący stałałą temperaturę taką jaka sobie ustawimy.