[konsola] przyciski

Witam!
Mam “mały” problem mianowicie nie działaja mi przyciski od nawiewów i kimatyzacji, tzn. po wduszeniu ich wyskakuja, a dioda zapala sie na tak długo jak przytrzymam guziczek. Czyli jak puszcze to gaśnie? jak to powinno funkcjonować? i czy jest to do naprawienia? bo co mnie zaskakuje to wszystkie 6 nie działa…

Zdarza się że nie zaskakują :bulb: ale to sporadycznie i poszczególne, kiedys mi się to zdarzyło ale w jednym przycisku, przecież każdy przycisk ma swój mechanizm który go przytrzyma czyli taką sprężynkę w środu która porusza się w specjalnych kanałach.

Czemu u Ciebie wszytstkie nie działają, niemam zielonego pojęcia, czyżby przypadek, chociaż wydaje mi się bardziej ze miałeś kombinowane coś z deską, jest pognieciona i pewnie tutaj może być jakaś radosna twórczosć… oby nie :sunglasses:

Mati ma wersje z automatyczną klimatyzacją więc konsola z przyciskami jest zupełnie inna niż w standarcie. Delikatność konsoli przyczynia się, że jest to typowa usterka tej wersji. Mnie nigdy nie udało się tego naprawić i na szczęście u mnie nie działa tylko jeden przycisk :confused:

No to ładnie :confused: czyli nie pozostaje nic innego jak staranie sie o dostanie dobrych(pewnie graniczy z cudem), albo postarać sie jakoś naprawić te… pewnie jakiś element sie ściera lub peka i juz nie zaskakują…

Generalnie jesli się tam nie grzebie to się nic nie psuje, ale nie umiejętne rozebranie powoduje wyłamanie zatrzasków i po ptakach. :face_with_rolling_eyes:

Czyli jakis KRET dobierał sie do tego :confused: :frowning: bede musiał to jakos zrobić, a moze uda mi sie dorwać takie…w

Ciężka sprawa. Zwykłe konsole to sam mam ze dwie i tam można wymieniać pojedyńcze przyciski a w Twoich są zespolone i nawet w ASO wystepują jako całość. Ceny nie znam ale jak będę w sklepie to spytam ile kosztowałyby.

OK to się zapytaj chetnie pozam cene :slightly_smiling_face: może bedize sie opłacało :slightly_smiling_face: :sunglasses:

No chyba , że Łukasz :wink:

podjedź na zlot to ci to zrobię :arrow_right: jest to kwestja podgięcia jednej blaszki w przycisku :smiling_imp:

:face_with_rolling_eyes: :face_with_rolling_eyes: :face_with_rolling_eyes:
W kazdym przycisku tak, ale nie wtych od automatycznej klimatyzacji. Są tam plastikowe zapadki które się wyłamują albo wycierają. Moze dasz radę :wink:
Dawidek, Marcin i ja ćwiczyliśmy ten temat bez efektów zadowolenia :smiling_imp:

jak dokładnie ten mechanizm wygląda w tych przyciskach to nie wiem, ale podejrzewam, że tak jak np. w przycisku od awaryjnych, który to przycisk sam decydował kiedy włączyć kierunki :laughing:

to jutro sie tym pobawie… dziś drzwi oliwiłem :slightly_smiling_face: możecie powiedzeć przy odkrecaniu konsoli na co uważać? jakieś niespodzianki :slightly_smiling_face: Co to zlotu chetnie bym wpadł, ale na to wygląda, ze jade na wyspy…

Tam jest podobny patent jak w klapie od telewizora.