Witam!
Mam “mały” problem mianowicie nie działaja mi przyciski od nawiewów i kimatyzacji, tzn. po wduszeniu ich wyskakuja, a dioda zapala sie na tak długo jak przytrzymam guziczek. Czyli jak puszcze to gaśnie? jak to powinno funkcjonować? i czy jest to do naprawienia? bo co mnie zaskakuje to wszystkie 6 nie działa…
Zdarza się że nie zaskakują
ale to sporadycznie i poszczególne, kiedys mi się to zdarzyło ale w jednym przycisku, przecież każdy przycisk ma swój mechanizm który go przytrzyma czyli taką sprężynkę w środu która porusza się w specjalnych kanałach.
Czemu u Ciebie wszytstkie nie działają, niemam zielonego pojęcia, czyżby przypadek, chociaż wydaje mi się bardziej ze miałeś kombinowane coś z deską, jest pognieciona i pewnie tutaj może być jakaś radosna twórczosć… oby nie ![]()
Mati ma wersje z automatyczną klimatyzacją więc konsola z przyciskami jest zupełnie inna niż w standarcie. Delikatność konsoli przyczynia się, że jest to typowa usterka tej wersji. Mnie nigdy nie udało się tego naprawić i na szczęście u mnie nie działa tylko jeden przycisk ![]()
No to ładnie
czyli nie pozostaje nic innego jak staranie sie o dostanie dobrych(pewnie graniczy z cudem), albo postarać sie jakoś naprawić te… pewnie jakiś element sie ściera lub peka i juz nie zaskakują…
Generalnie jesli się tam nie grzebie to się nic nie psuje, ale nie umiejętne rozebranie powoduje wyłamanie zatrzasków i po ptakach. ![]()
Czyli jakis KRET dobierał sie do tego
bede musiał to jakos zrobić, a moze uda mi sie dorwać takie…w
Ciężka sprawa. Zwykłe konsole to sam mam ze dwie i tam można wymieniać pojedyńcze przyciski a w Twoich są zespolone i nawet w ASO wystepują jako całość. Ceny nie znam ale jak będę w sklepie to spytam ile kosztowałyby.
OK to się zapytaj chetnie pozam cene
może bedize sie opłacało
![]()
No chyba , że Łukasz ![]()
podjedź na zlot to ci to zrobię
jest to kwestja podgięcia jednej blaszki w przycisku ![]()
![]()
W kazdym przycisku tak, ale nie wtych od automatycznej klimatyzacji. Są tam plastikowe zapadki które się wyłamują albo wycierają. Moze dasz radę ![]()
Dawidek, Marcin i ja ćwiczyliśmy ten temat bez efektów zadowolenia ![]()
jak dokładnie ten mechanizm wygląda w tych przyciskach to nie wiem, ale podejrzewam, że tak jak np. w przycisku od awaryjnych, który to przycisk sam decydował kiedy włączyć kierunki ![]()
to jutro sie tym pobawie… dziś drzwi oliwiłem
możecie powiedzeć przy odkrecaniu konsoli na co uważać? jakieś niespodzianki
Co to zlotu chetnie bym wpadł, ale na to wygląda, ze jade na wyspy…
Tam jest podobny patent jak w klapie od telewizora.