Po długich rozważaniach za i przeciw (reperaturki czy wstawki) i rozmowach z Michałem (blacharz który dzielnie walczy z rudym - właściciel karmanki nr 517) zdecydowałem się zakupić … tanie nie są, no ale tańsze niż poszycie błotnika z ASO. ![]()
W zakupie jak zwykle pomógł mi MIłosz … WIELKIE DZIĘKI :piwko: … Blachy byly zapakowane w przeogromny karton ktory zmieścił na styk, na tylnej kanapie e32. Po wstępnych oględzinach i przymiarkach, nabralismy z Michałem przekonania, że są zrobione z blachy ocynkowanej (no ale możemy się mylić
). NIestety jakość wytłoczki nie jest 1 klasy … wg mnie troszke za okrągłe ranty i parę niedoróbek. No ale nie ma tragedii. Wszystkie szczegóły odwzorowane. Zreszta zobaczcie na fotach:
taniej niż w sima-power.de ![]()
cena za jeden 89 eur - przesyłka na terenie niemiec - 5,20eur
Razem za 2 szt. - 183,20 eur x 3,88 = 710zł + na przesyłke w Polsce ok 20zł - czyli całość 730zł.
sima-power krzyczą sobie 140,40euro za szt. … ![]()
Ja zapłaciłem chyba 40 ojro, ale gość mnie orżnął i nie oddał reszty ze 100 :\ Ale tak patrzę, że chyba nie zrobiłem najgorszego interesu ![]()
no cóż … może i taniej … ale czy są dostępne jeszcze takowe za 40 eur … ![]()
Mareczku, do czasu pojawienia się tych powyżej w ogóle nie wiedziałem, że są ![]()
hej, własnie przymierzam sie do zakupu tych reperatur. Ciekawe ile mnie skroją za przelew kasy do niemiec… Chyba, że ktoś z Was ma na sprzedaż, mogą byc wykrojone z auta, byle w dobrym stanie…
Pozdrawiam
Bartek
Odswiezam bo chce poinformowac, ze min na te reparaturki do 6 lutego 2010
jest promocyjna cena 69 Euro za sztuke.
Do tego wysylka 50% rabatu ale tylko do konca roku!
Czyli paczka do 31kg do Polski po rabacie to 12.50 Euro.
sprawdz link
Trochę inaczej wyglądają niż te Marka. To jest to samo :??: Z większym kawałkiem blachy łatwiej coś wyrzeźbić a mój jedyny problem to tyły
Już dwa razy były poprawiane i ciągle na nich coś wyłazi więc trzeci raz chcę już kupić coś porządnego
A ten link od Maciasa wcale mi nie działa :\
Kurcze
Wyjaśni mi ktoś o co chodzi z tymi reperaturkami :??: Mi się zdaje,że to coś innego…
Kudel w Twoim imieniu wyslalem do nich meila z zapytaniem czy material w okolo nadkola jest skromny jak na zdjeciu z ich strony czy tez w takiej ilosci jak dostal Marek, ok?
A sima power juz nie prowadzi sklepu on-line
a tak wogóle to są reperaturki do CS’a
niby niewielka różnica, da się przerobić (mam takie w wyścigówce) ale trochę pracy jednak przy tym jest…
Dostalem odpowiedz i nadkola sa z duza iloscia materialu, tj takie jak dostal Marek.
Macias masz racje te sa do CS’a. W Wallothnesh sa one dedykowane dla E24 i M635 ale nie rozrozniaja tych nadkoli osobno dla CS i modeli pozniejszych. Wyslalem im kolejnego meila z pytaniem czy maja rowniez dla CS1 i mlodszych. Roznica w sumie jest widoczna (rant nadkola jest szerszy dla CS1 i pozniejszych) ale dobry blacharz powinien sobie z tym poradzic.
rant jest taki sam (tylko przednie ranty błotników są szersze w CS/1 i CS/2), inna jest tylnia część reperaturki, ponieważ w CS jest listwa, w CS/1 - zderzak, a w CS/2 - szeroki plastik zderzaka i wentylacja kabiny poprzez bagażnik…
A ja myslalem ze ranty sa rozne dla kolejnych wersji e24 rowniez na tylnych nadkolach :u:
Niby czlowiek wie wszystko o to g*wno prawda ![]()
Panowie,
chce zamowic reparaturki z wallothnesch. Z tego co rozumiem, to sa reparaturki do CS. Czy blacharz ogarnie je do CS1? Czy lepiej skads indziej je sztukowac?
Podloga i progi juz zrobione, czas na reparaturki, jesli szocha ma zostac ze mna na najblizsze pare lat ![]()
pozdr
Ogarnie, bez problemu. Kiedy zamawiasz? I jaka jest teraz cena? Może bym i ja się dołączył bo to co mam nadaję się na plaster do d…y ![]()
89ojro sztuka, plus przesylka, ale nie pisalem do nich jeszcze ile przesylka.
chcialbym w sumie zamawiac mozliwie szybko, nawet w tym tygodniu.
znów to samo… :hmm: ja dorabiałem w MCS, ale matryca już została sprzedana…
Macias, no a nie masz cos “resztkowek” na polce? ![]()