kupiona 635csi :) ale teraz potrzebna pomoc

Witam wszystkich pasjonatów marki
Udało mi się kupić 635csi w szwajcarii w stanie dobrym ale po małym dzwonie z przodu.
Auto już zacząłem doprowadzać do ładu ale mam problem ze znalezienem cześci.
będe potrzebowal wiecej części ale na teraz potrzebuje przedniego zderzaka, nerek i tych osłon lamp przednich.
-tez zastanawia mnie czy z mojego starego zderzaka mogę odratować jakieś czesci? (i czy mozna go rozlozyc na cześci czy jest to jeden element)
-też zastanawia mnie moc tego silnika auto to 635csi 87rok a w szwajcarskim dowodzie ma wpisane 136kW czy to prawda?
Pozdrawiam Paweł

Odnośnie silnika to jeśli jest to 136 kW to masz (tak jak ja) auto z katalizatorem.
Jest to silnik o niższym stopniu sprężania niż standardowy 3,5l i stąd ta moc. Jak przypuszczam, BMW chcąc sprostać wyższym normach emisji spalin na rynku szwajcarskim, obniżyło stopień sprężania i dołożyło katalizator i stad te silniki słabe takie są.
Jak się dowiedziałem aut europejskich z tym silnikiem i automatyczną skrzynią biegów (bo taką konfiguracje mam) wyprodukowano 940 sztuk.
Masz taką dziwną nalepkę na prawym błotniku w komorze silnika?

nalepka katalizatora.jpg

nalepka katalizatora.jpg

dzięki za odpowiedz
i to z jednej strony fajnie ze takich wersji nie ma za dużo (też mam automat) ale z drugiej mocy nigdy nie jest za dużo, a z ta nalepką to dopiero za dwa miesiace ci moge powiedziec bo ja mieszkam w szwajcarii a auto jest w polsce.
Fajnie ze jedna rzecz sie wyjasniła i nie masz może kolego namaru na kogoś kto może mieć przedni zderzak, grile i nerki?
-i tez mam pytanie w którym roku byl jakis lifting e24? i czym sie różni?
-i czy np. jakies części nie pasuja z 5 do 6??

ten film pokazuje różnice między CS (przed 82) a CS1 (po 82) i CS2 (po 87) oraz wersję na USA

miłego oglądania :slightly_smiling_face:

możesz również nie mieć katalizatora, ale mieć zamontowany silnik 3,3. też były takie wersje na rynek CH o oznaczeniu modelowym 635 csi.