witam was wysztkich! Jest to mój pierwszy post pewnie nie ostatni Mam pytanka w sprawie e23 mianiowice zamierzam takowe kupić jednak jeszcze dobrze sie nie poznałem na nich, bo po porstu nie posiadałem jeszcze e23… i Pytanka takie: na co należy zwrócic uwagę przy oglądaniu, co jest częstym problemem. Teraz troskze danych autko ma przejechane 400tys, silnik 3.2 litra, automat, rocznik 86, aha i tutaj pytanko czy czasem nie jest to szczepan(patrzyłem na fotki i wygląda na to ze nie jest, ale wole sie upewnić), a jestem w trakcie sprawdzanie vin’u.
Cześć, VIN możesz sprawdzić na www.e34.de/vin i wszystko będzie wiadomo
Sprawdz czy niema wycieków itd bo to jest dość ważne, przebieg raczej nie kręcony ja mialem w swojej 728i ponad 400 tyś i powiem Ci że nie bylo to nic wielkiego dla silnika m30 Jak jest w łądnym stanie to przeleci jeszcze dużo dużo więcej. Sprawdz Pgrogi, ogolnie zobacz ją od dołu sobie bo tam się kryją ciekawostki czasami Tak na pierwszy rzut oka wygląda nieźle,a le to do niczego nie skłania bo na zdjęciach niewidać nic, i czasem niezły szrot wygląda na fotkach nienajgorzej.
Jakby ktoś był zainteresowany moja 735 jest na sprzedaż Taka krypto reklama
pojechałem zobaczyłem generalnie powiem tak kasta jest w stanie DB+ drobne naprawy wskazane, ale nie ma masakry. Silnik słychać panewke czy zawór… i świecki sie od czeka kontorlka “motorol” od czego ona jest?? No numery nadwoiza sprawdziłem jest ORYGINAŁ na szczęscie.
Hehe a za ile chce sprzedać, bo ja jestem niuchaczem okazji:)
P.S: chyba decyzja zapadła bede włascicielem e23 tylko teraz musze ochłonać i pomyśleć racjonalnie
To masz po angielsku, po niemiecku jest MOTORÖL, jesli czujnik w misce jest zepsuty to czesto zapala sie bez powodu.
Takze zauwazylem , ze jesli zapali sie kontrolka bo poziom oleju jest zbyt niski to po dolaniu jeszcze jakis czas sie zapala i dopiero po jakims czasie “milczy” nie wiem dlaczego.
Masz ja na panelu kontrolnym z lewej strony kierownicy “Check Control” , to co blednie nazywales Bordcomputerem. A jesli jeszcze nigdy Ci sie nie swiecila to wcale zle nie swiadczy
hehe widze, że taemat sie rozkulał a wiecej w jaki sposób sprawdzić ten czujnik? tzn. bez zdjecia miski olejowej…
I jak można interpretować tą kontrolkę, bo przecież jeżeli krytycznie zabraknie oleju to świeci sie ciśnienie… czyli to jest takie wczesniejsze ostrzeżenie, tak?