Lakiernia

Przyszedł czas aby w końcu zająć się lakierem na mojej szóstce. Praktycznie łysa bo klar zlazł i chciałbym położyć lakier na całym aucie + kilka drobnych obtłuczeń do wyrównania. Żadnego spawania nie potrzeba. Mam do was prośbę o polecenie warsztatu który połączy obie cechy profesjonalizm i relatywnie konkurencyjną cenę.

Dzięki
radek

W Warszawie i okolicy nie spotkałem takiego warsztatu.

jezeli chodzi o zaufany i sprawdzony to na mlocinach przy ul. heroldow (miedzy komisem a osiedlem, obok serwisu chrysler-jeep) jest dobry blacharz lakiernik, ktory jak cos zrobi to na cacy, inaczej nie wypusci… moi starzy tam robia od zawsze, ja tam tez naprawialem jak przod stluklem i jest super…
ceny, np moich kolegow nie zadowalaly jak sie potlukli, najtanszy na swiecie napewno nie jest, choc jesli nie masz tam duzo do prostowania to mysle ze mozesz spokojnie sprobowac podjechac na wycene..

tu robię Warszawę - http://cezary_s.webpark.pl/warsztat/index.htm
jedyny który się podją i nie zabił ceną i wymaganiami.

czy polecam ? nie wiem, auto w trakcie składania, w kawałkach po lakierze wygląda dobrze.

cześć Strugu,
co robisz i za ile? Pytam o zakres prac. Kupę lat:)

1. ROZBIÓRKA
  2. BLACHARKA:
  • nowe progi
  • nowe drzwi x4 - dopasowanie
  • reanimacja błotników x4
  • regulacja słupków środkowych
  • podłoga
  1. LAKIER:
  • skrobanie całości do żywego
  • lakierowanie
  1. ZŁOŻENIE

to wycenione na ok. 10k zł, dodatkowo będze:

• instalacja elektryczna
  • remont przedniego zawieszenie
  • remont zmiany biegów
  • przełożenie silnika - stoi w Mcars…
  • remont uk. hamulcowego
  • tapicerka

Mój przyjaciel ma lakiernię pod Warszawą (70km). Jest bardzo dobrym lakiernikiem. Jak jesteś nadal zainteresowany to na priv - podam Ci namiary.

Pozdrawiam,
Marek

Dodam tylko, że MarekMK1 robił tam swojego Forda a zdjęcia są gdzieś w sieci lub może wyslać (tak mi sie wydaje) na e-mail.

Mogę :slightly_smiling_face: I jeszcze dla Warszawiaków, na pewno opłaca się te 70km x 2 wliczyć w koszt naprawy, bo ceny ma konkurencyjne.

hej, a co to jest konkurencyjna cena Twoim zdaniem Radku :question:
A drugie pytanie, czy oddajesz samą skorupę czy auto złożone, które będzie musiało zostać rozłożone i poskładane po robocie :question:

piszesz, że nic nie trzeba spawać, ale z tym, że może coś wyjść w trakcie lub np. po rozebraniu się liczysz :question:

Siemasz,

Konkurencyjna cena to chyba taka która mieści się w granicach rozsądku w branży. Nie licze że mi ktoś w stodole za 1500zł auto pomaluje bo wiem że za taką kasę nie ma szans zrobić pożądnie. Auto oczwiście trzeba częściowo rozebrać ale clue w tym że to tylko na odkrytych wiekszych powierzchniach poszedł klar a wszelkiego rodzaju zakamarki lśnią jak nowe. Nie potrzebuje kompletnego przemalowania więc i chyba wszystkiego rozbierać nie muszę. Zdjęcie wiekszości żeczy to dla mnie betka bo już to robiłem. Tak więc potrzebuje fachowca, który powie mi co i gdzie muszę zdjąć, klepnie kilka drobnych wgnieceń, rdzy w całym aucie jest minimum (125tys oryginalny przebieg) wiec nie trzeba sie z tym bawić i pomaluje auto w oryginalnym kolorze z zachowaniem wszelkich zasad fachowości procesu (komora).

Pozdrawiam i dzięki za namiary, każdy z nich sprawdzę:)

Pozdrawiam
radosc

odgrzebuje. i jak radosc, robiles? gdzie i za ile?

Narazie wiem gdzie nie robić :confused: Za tydzień być może uda mi się wstawić do kolesia który robił już klasyki i całkiem nieźle się z nim gada i na wyczucie jest ok. Cena super dobra bo lakierowanie całego auta razem z przygotowaniem i demontażem to 2500zł. Jak tylko sprawdzę i będzie ok to wyśle tu dla wszystkich.

rozumiem, ze samo lakierowanie? bez latania kornikow, innymi slowy nie jechales na ogledziny co do klepania i klejenia, tudziez nie masz rudzielca?

Mam bardzo mało. Trochę powierzchniowej i ze 2-3 miejsca do klepnięcia + 1 do zaspawania. Koleś jednak robił już całkowite odbudowy, i pracował też w BMW w DE. Robił też odbudowy aut drewniano-blaszanych wiec wie chyba co i jak a opisałem dość obrazowo. Zobaczymy jak wyceni moją highline, tam jest sporo do roboty.

Radek, gorzej jak Ci Highlina na listewki zrobi :grinning:

Temat mnie również bardzo interesuje. Mam do zrobienia parę drobiazgów w 6. Miałem już wielu lakierników, których nie mogę polecić, więc też napiszę:

-Auto młynarska - zostawili zaciek na drzwiach na służbowym Uno, jeździliśmy ze trzy razy i nie mieli czasu spolerować, mimo że byliśmy ich dobrym klientem.

-Ford na Ostrorogda- wymiana zderzaka w Mondeo, po jakimś czasie puknąłem a pod spodem, pod białym lakierem - turkus…

-Auto Szaser, po sąsiedzku z naszą firmą - zostawili wgniotki na obu drzwiach Nubiry, kolega,który zleca im naprawy rozbił Felicję to zamiast 1 tydzień stała 3tyg, ciągle mówili że zaraz, potem nie mieli czasu mu nawet znaczka przykleić, kiedyś widziałem u nich A4 do robienia, stała na deszczu bez maski a lekko uderzona tylko była, pewnie powiedzieli że silnik się uszkodził przy stłuczce…

-Opel Mangalia - zderzak tylny Astra II - jakoś nie leży jak fabryczny, a był uznany do wymiany, bo miał malutkie pęknięcie od bramy…

-Lakiernik na ul. Sztabowej - usówanie rdzy z kielicha Uno, wyszlo po 4 miesiącach, a to kielich od góry.

-ASO Smorawiński Poznań- kolega zlecił lakierowanie drzwi w e38 i zostawili wgniotki, zasłaniając się że nie wyszczególnił tego w zamówieniu… Po czym przeszli do niego na “Ty” ale w końcu poprawili chyba…

-Lakiernik w Skępe p.Edward - Megane - rdza i lakier super, Avensis - super, Focus - ciężko bo kolor prawie że nienakładalny na duże powierzchnie, Civic - OK, ale polakierował razem z plastikiem pod rejestrację matę App przyklejoną pod tablicą, Uno - dobrze zrobił rdzę nie wychodz 2 rok, Baur - po poprawce dobrze, ale chciał żebym mu dopłacił ( za to że 300km na dwa auto robiłem dodatkowo to ja go powinienem policzyć) no i się poprztykaliśmy.

Toyota w Radości lakieruje w bardzo dużym zakładzie w Wiązownej - “Auto Binol”. Cały bok w Avensis, zderzak w drugim zrobili pięknie (lekka perła). Jutro jadę na wycenę do nich, bo wg mnie łatwiej znaleźć dobrego polityka niż lakiernika :frowning:

ten ostatni mógł malować moją bunię, ale nie wiem dokładnie. to było podwykonawstwo.

Umie sie przyłożyć. Megane naprawdę wyszła SUPER. Ale w Skępe jest inny lakiernik, podobno b.dobry.

Ja Wam mogę polecić http://www.solidny-blacharz.pl/
Malowali mi w bmw błotniki z przodu i kawałek maski. Bardzo dobrze to zrobili.

Byłem swego czasu u Pullera. Nie mam zastrzeżeń, bo usunęli wgniecenie drzwi. Kosztowało trochę pieniążków, ale nie wiem ile takie coś u konkurencji kosztuje więc ciężko mi porównać.

Generalnie mogę polecić.

Pozdrawiam