Słabo mi świeci auto w nocy. (635)
Boję się, żeby nie napotkać na swojej drodze drzewostanu.. ![]()
Słyszałem, że mozna jej zainstalować przednie lampy od którejś 5-tki i jest diametralna różnica…
Jeżeli bluźnię - to niech mnie dunder świśnie.
ale może jednak ktoś by coś wiedział na temat ?
jeśli chcesz mieć oryginał
poszukaj, gdzieś na szrocie lamp od e21 w dobrym stanie, ja tak zrobiłem u siebie i jest oki!, a jeśli chcesz projektory, to e30 powinno pasować
Kazdy wie ze e30 i e34 maja totalnie do dupy swiatla , te soczewki strasznie swieca , nie polecam ci takiego czegoc a jak juz to tak jak mówi macias e21 , ew e28 bo one fajnei swieca, ja osobiscie bede zakladal soczewki od e39 caly zestaw xenowów , dzis np jechalem do domu , szucha i nawet nie wiedzialem ze jade na dlugich
inni za to napewno widzieli
( zarówka na desce sie spalila i nie widzialem ze mam dlugie ![]()
ale specialnie jasno to nie bylo
na poczatek zmien zarowki - stara zarowka traci do 60% swiatla - u mnie pomoglo, chyba ze masz juz slabe odblaski albo szkla mocno postukane od kamykow
Ok.Dziekuję za pomoc panowie i pozdrawiam.
Ja wsadziłem najmocniejsze zarówki jakie udało mi się dostać, róznica spora ![]()
, pytanie tylko czy to zwierciadla wytrzymaja ![]()
i czy kable się nie po palą jak to się dzieje notorycznie w halogenach zamiast 50 100 W, Moje też są kiepskie wyglądają jak po piskowaniu i wczoraj gość na przeglądzie się dopierdalał (nie mógł mi sprawdzić hamulców bo koła za duże i na luzie wyskakiwałem mu z rolek
) CO w spalinach też mu się nie podobało, że za duże czy cóś.
najprostrzym sposobem choć nie najlepszym może być zastosowanie mocniejszych żarówek (standardowe to 55 Ale można założyć 100)
może to źle oddziaływać na lustro leflektora. Pozdrawiam M.Michał
Mam rozbita e39 z ksenonami, co trzeba miec z auta?
czujniki sa tylko na tylnej osi? Jakis komputer/sterownik do tego jest ?
Czy chcesz tylko same ksenony załozyc bez regulacji?
Najprosciej jest zamontowac ksenony z e32/e34. Tylko trafienie czegos takiego na szrocie to pewnie tak jak z 6 w totka ![]()
Mam jakies nowe lampy BOSCHA, po nr boscha w ETK nie wchodzi,
W programie z hurtowni czesci wyskakuje ze to do BMW ale nie ma modelu podanego.
Ma ktos jakis pomysł do czego te lampy?