Proponuję spot połączony z oględzinami na parkingu gdzie stoi. Może jak sprzedawca zobaczy kilkanaście wjeżdżających 6stek, to ugnie się pod presją uwag i zejdzie jeszcze z 10k Albo zadziała to w drugą stronę…
W sumie to Mki w jakimkolwiek stanie jeszcze nie oglądałem na żywo, a ta jest teraz dosyć blisko.
Trzeba pamiętać o tym, że koszty wymiany napinaczy łańcucha rozrządu w silniku M88/3 są astronomiczne w porównaniu z M30, a powinno się to robić co 160kkm. Jeśli nie ma potwierdzenia, że w tym silniku zostało to zrobione “przed chwilą”, to wg mnie powinna to być pierwsza rzecz robiona po zakupie. A jak już to się robi i ma się ściągniętą głowicę, to grzechem jest nie sprawdzić całego dołu - panewki główne są na szczęście takie same jak w M30, ale korbowodowe już nie, a zamienników brak, to samo z pierścieniami. I zanim się obejrzysz okaże się, że trzeba dorzucić 20k, żeby silnik był jak nowy
I jeszcze jedna sprawa - sprawdziłbym, czy ma barany od LHD. Jeśli są od RHD lub z amerykańca to moc jest sporo niższa, wg chłopaków z bigcoupe. Cena nowych ok. 3600 zł, ale niestety nie są już takie ładne jak fabryczne, ponieważ BMW z celu obniżenia kosztów spawa je z większej ilości elementów niż kiedyś.
Wg mnie z tego typu okazji tylko 1/100 jest faktycznie okazją. Ten samochód raczej został kupiony po to, żeby szybko zarobić, co widać chociażby po przednim zderzaku.