malowanie plastikow i metali zewnetrznych

poprawilbym sobie plastiki i metale zewnetrzne, czyli m.in. lusterka, slupki na drzwiach, owiewka wycieraczek, wyceiraczki..kratki wtedy tez polece zeby mialo wszystko ten sam odcien… pare osob mi mowilo, ze starczy na to zwykly spray motip, ale moze ktos z was juz to robil i ma doswiadczenie? czy nie schodzi, czy sie trzyma..

drugie pytanie: robic polyskiem czy matem? macie jakies porownania efektu? intuicyjnie slupki mysle, ze polysk bo w koncu szyby sie blyszcza i bedzie bardziej ciaglosc bryly.. ale moze wiecie lepiej :wink:

farba w sprayu jest tania impreza wiec 10-20pln roznicy w cenie nie boli, a nie chcialbym zeby poodpadala, w koncu to na zewnatrz jest.. kurz, kamienie, deszcz, snieg, sol.. zreszta co wam mowie, sami wiecie :grinning:

trzecie: tylne kierunki na czerwono robil ktos z was? chodzi mi glownie o dobor odcienia czerwieni zeby lekko pokryc… potem w srodek mocna zolta zarowke, nie? czy biala tez poswieci przez pomalowany klosz na pomaranczowo tak jak powinna? :confused: chce z tylu czerwone bo na przod pojda biale

Jak pryśniesz na czerwono to raz ale mocniej i będzie mrugać tak jak powinno,na dwa razy pomarańczowe robi się czerwone przy świeceniu

w sensie lepiej jedna gruba warstwa niz 2 cienkie.. dzieki, cenna rada…

Tylko bez przesady,uwaga na zacieki.Miej nitro w pogotowiu,jak coś nie wyjdzie umyj i wal jeszcze raz

Aa skąd weźmiesz białe kierunki na przód ? Myślałem o tym samym - mówię tu o kierunkach przód i czerwony tył . Ale według mnie ma to sens w przypadku wymiany kierunków na białe , a takowych do tej pory nigdzie nie mogłem znaleźć .

mimo, ze chec byc wyjatkowy, to nie bede taki :grinning:
stare czy nowe pan woli?

od roku mi sie placza przed oczami :))))

a do e24 żeś przypadkiem nie znalazł ?? :sunglasses:

wlasnie a co z takim kierunkiem do 6 :question: :face_with_rolling_eyes:

widzialem tylko te.. zreszta sa stala pozycja na ebay juz od dawna ale nie kupowalem, bo po co do obdartego lakieru gadzety, nie ta kolejnosc upiekszania :)… teraz zaloze zaraz jak odswieze furke.. wejdz na strone producenta i wyslij im maila, moze maja, bo maja lampek w pyte, skoro jest do e23 to do e24 powinni :confused: rozumiem ze e23 1 gen. te waskie to nie to samo?

btw dzieki za rade dot. kloszy, a z reszta o co pytam, wiecie cos?

jak ja kupiłem moją to miała przyciemnione kierunki i tylne klosze, ale to zlikwidowałem. nie wiem czy do 6 pasują takie zbiegi.

nie niestety nie pasuja one do 6 :confused: