Malowanie skóry - Wysyłka sampli do USA

Za kilka dni mam zamiar wysłać próbki skóry do dobrania odpowiedniego koloru w firmie w stanach zajmującej się właśnie lakierami do skóry.

Lakier tak dobrany jest specjalnie przygotowany pod wymagania BMW i po starciu oryginalnego lakiery można nim pokryć skórzane elementy i będzie jak new. Dobiera się tylko raz, na podstawie próbki 2,5cm na 2,5cm a później można zamawiać wielokrotnie, ponieważ przechowują recepturę u siebie. Koszt jest niemały ale efekt jest świetny.

Koszt dobrania:
250ml farby - 72,50$ ~ 220zł
500ml farby - 85,50$ ~260zł
1L farby - 109,50$ ~330zł

dodatkowy litr już zapamiętanej formuły 79.90$ ~ 240zł

Najlepiej i najtaniej składać się na lakier bo tych kolorów nie ma tak dużo. Mają juz wprowadzone takie kolory:

0231 Natural,
0436 Dove Grey,
2351 Pearl Beige

Ceny już dobranych kolorów :

250ml farby starcza na mniej więcej 7m2 - $31.95 ~ 100zł
500ml farby starcza na mniej więcej 14m2 - $51.95 ~ 160zł
1l farby starcza na mniej więcej 28m2 - $79.95 ~ 240zł

Jak widać najbardziej opłaca się spółka z kimś. Oto kolory które zamawiamy:

• LOTOSWEISS LEDER HL (0199)
  • SILBER LEDER HL (0201) (2 kolory)
  • PACIFIC LEDER (0204)

Aby dołączyć się do zamówienia z którymś z tych kolorów trzeba dać znać jakoś. Jeśli masz inny kolor, to konieczna jest próbka 2,5cm na 2,5cm lub większa. Jeśli chcesz przywrócić kolor oryginalny to najlepiej z pod siedzenia. Ja osobiście brałem z pod tylnych siedzeń. Tam jest dość dużo nadmiarowej skóry i nie była ona zbyt rozciągnięta. Oczywiście pamiętajcie że taki lakier będzie wyglądał fabrycznie i nie będzie wypłowiały a więc jak pomalujecie jedno siedzenie tak to inne będą odstawać. Aby dobrać kolor do poprawek trzeba by wyciąć kawałek skóry o takim wypłowieniu jak potrzeba. W grę wchodzą sample tylko ze skóry albo z winylu. Jeśli chcesz jakiś inny kolor to można pomalować kawałeczek skóry dowolnym lakierem tak aby oni dobrali do tego barwnik. Zmiana kolorów w/g właścicielki jest możliwa tyle ze trzeba będzie po jakimś czasie, zależnie od dokładności pracy, poprawić miejsca które były niepomalowane i przy eksploatacji wyszły, ale to raczej praca “poprawkowa”. Porządne pokrycie lakierem wymaga usunięcia starego koloru zmywaczem do lakierów, odżywianiem skóry i napyleniem lub nałożeniem lakieru.

Wysyłam w przyszłym tygodniu. Koszt dostawy dzielimy na ilość zamówień. Prawdopodobnie będzie trzeba doliczyć 22% VAT ale postaram się zająć tym.

Pozdrawiam
radosc@gmail.com

troche bliżej, taniej i bez cła

Raczej taniej nie jest, są oczywiście jakieś gadżety ale nie napisali ile kosztuje dobranie koloru po samplu tylko koszt gotowych kolorów. W US za 250ml - 100zł w UK 250ml + akcesoria 180zł ale można powiedzieć że podobnie w sumie pewnie. Pytanie czy znasz kogoś kto robił tym i było ok. Ja bazuje na doświadczeniach mojego znajomego z M635 z USA. Mówił że wyszło rewelacyjnie. Tak czy owak jak ktoś jest chętny to niech pisze do końca przyszłego tygondnia.

kupuje u nich kit koloryzujący, jescze przed wyjazdem na swieta regeneruje
czarne recaro w Demonie. Tył wymaga wywoskowania, przod mam w paru
miejscach wytarcia, które zabarwie na czarno i zakonserwuje, przeprowadze fotostory
przed i po :sunglasses:

Ooo super :] To ja się w takim razie wstrzymam z wysyłką sampli i poproszę tylko to co już mają dobrane a więc Pacyfic do mojej 635 i również zrobie photostory :grinning: Porównamy efekty.

zrobimy konsumer test, a wyniki umiescimy w strefie klubowej :stuck_out_tongue:

Radek może mieć z tym drobny problem :grinning:

W klubowej mówicie :??: No tak to fajnie w sumie, co tam… :smiling_imp:

Jak maja byc jak nowe to i ja sie na to pisze :grinning:
W weekend dokladnie je przejrze.

korzystajac z pieknego dnia, w koncu przestało padać a padało 2tyg :smiling_imp:
i z tego ze dzis miałem wolne, przetestowałem zestaw naprawczy do skór
firmy Furniture Classic i powiem Wam, że efekt końcowy bardzo mi sie podoba :grin:

mam zrobioną prezentacje w Wordzie i zajmuje ona 1.5 Mega, nie mam serwera.
Nie wiem jak to Wam udostępnić :\

wyślij mi to na macias@6.com.pl