Mam pytanie odnośnie wymiany skrzyni w e24, prosze o pomoc.

witam,

chce kupić bmw 635, znalazlem auto które mnie interesuje ale mam problem,

ma automatyczna skrzynie, chciałbym ją wymienić na manual,

PROSZE NAPISZCIE JAKIE CZEŚCI TRZEBA KUPIĆ CZY SĄ PROBLEMY Z TAKĄ OPERACJĄ

pozdrawiam
daro

Pedały, wał, zbiorniczek hamulcowy i po robocie…
Skrzynia jest ze sportem czy zwykła?

skrzynia jest z sport;

czyli w automacie jest inny wal? a po co zbiorniczek hamulcowy?
a co z sprzeglem(jest razem ze skrzynia)

Zbiorniczek jest inny czyli większy i ma wyjście do pompy sprzegła, bo sprzęgło jest hydrauliczne, a wał jest troszeczkę dłuższy bo skrzynia jest krótsza, acha w manualu jest jeszcze łacznik gumowy wału ze skrzynią. Sprzęgło znajduje się w osłonie która łaczy skrzynię z motorem. W automacie w tym miejscu jest sprzegło kinetyczne zwane bąkiem.

Odnosnie automatu ze sportem, to powiem, że zajebista sprawa…wczoraj jadąc z Kubą moja szóchą bawiliśmy się tym przełacznikiem i jest róznica zwłaszcza przy sportowej jeżdzie…

ja wlasnie taka operacie mam za soba :sunglasses: i powiem ze troszke roboty przy tym bylo mimo ze wsumie ja tylko troche pomagalem… :face_with_rolling_eyes: troche sie zalamalem kiedy na koniec dnia zostalo nam w sumie tylko przykrecic wal i okazalo sie ze od e28 (bo wlasnie z takiej fury zaadoptowalem sobie skrzynie wraz ze wszystkimi gratami) nie psauje tak do konca bo podpora walu jest troche w innym miejscu :confused: ale wal juz przerobiony i fura smiga :smiling_imp:

A jeździłeś jeszcze wczoraj Marcinie :question: Jak było :question:
Spełnia oczekiwania, czy zmiana mostu :question:

Własnie, jakie wrażenia z jazdy :question:

U mnie było na odwrót. Miałem manuala a zmieniłem na automat.
Roboty faktycznie było przy tym kupe. Ale Dawid z Mańkiem + ja podający klucze :wink: jakoś daliśmy rady :slightly_smiling_face:

Co sie nie da… Dawidek powiada, że kaleson przez głowę się nieda :wink:

z niektorymi juz sie widzialem i podzielilem wrazeniami z jazdy :sunglasses: jestem bardzo zadowolony z tej zmiany do tej pory nie mialem okazji jezdzic tak mocnym autem z reczna skrzynia tylko na automacie i wrazenia z jazdy sa super :wink:

Powiedziałbym, że jeździj ostrożnie i powoli, ale zara ktoś dopisze, że Ci inny przypier… li :sunglasses:

:laughing: :laughing: :laughing: a zebys wiedzial ze pewnie tak by bylo :sunglasses: