Miska w m30

Witam!Czy miska w m30 2.8 różni się od michy z 3.5?Za info z góry dziękuje.

Różni się, nawet w ETK są inne numerki.

Swapuje m30b28 do E30.I napotkalem następujący problem:Duł miski jest przesuniety w strone skrzyni biegów,prawie na środku.Dodam,że micha jest bez czujki.Przez co jak wloze silnik, nie bedzie miejsca na chłodnice i wiatrak.W etk duł michy jest wyraźnie z przodu silnika,patrząc na foty jest tak samo.Czy w e23 występowały 2 rodzaje misek?Bo z takowego rekina pochodzi silnik.

Zapytaj Adama, on ma 635 i 728.

Poszukaj też na niemieckich stronach o e30. Widziałem kiedyś na czymś takim, jak do e30 wepchnąć m30, krok po kroku. Łącznie ze sprzedażą odpowiednich łap pod silnik…

W motorze M30 są takie same miski wystepowały tylko z czunikiem lub bez. Dla przykładu do mojej 635 zamontowałem miskę od 525 e28.

Strugu,łapy do silnika zrobiłem sam,te z e30.de są do niczego,podobno sie urywają podczas ostrej jazdy.Nie znacie kogoś kto miałby taką miske na sprzedaż do 2.8?A może wiecie ile kosztuje nowa,pewnie majątek.

jak Cię urządza od 3,5 to daj znać, z 2,8 nie wiem jak jest :face_with_rolling_eyes:

Nowa miska kosztuje około 1700zł, a jesli chcesz uzywkę od 2.8 bez czujnika, to zapraszam na priv.

A ja mam miske od 2,7 kwadrata odpuszczona amerykańska wersja ale nie wiem czy pasi do 2,8 ? a może to te same pojemności?

podobne…, ale inny silnik M20/M30 :grinning:

Wszystkie rekiny z M30 od 2,5 po 3,5 maja taka sama miske, ale gdzies czytalem ze do przkladki do E30 pasuje znacznie lepiej lekko zmieniona miska M30 z E32 i E34.

Zgadza sie do e-30 przy silniku m 30 musi być miska i smok od e-34 3,5