most

Czy macie jakiś pomysł jak zaadoptować most z e23 (przesunięcie) do e24 (centralne mocowanie) Chciałem zmienić most z 628 na 735 ze szperą no i się zdziwiłem :confused: Mosty mają różną wielkość i mocowanie. Ktoś taki temat już przerabiał ?

czesc
no powiem ci ze jest to mozliwe , tyle ze jak masz 6 z starszej seri to most od e32 bedzie ci troszke “wisiał” zn bedzie nizej niz powinien, jednak tego sie zmienic nie da (chyba ze zmienisz wózek caly z wahaczami) bo dyfer musi lezec idealnie równo z walem i z pół osiami , bo samo zamontowanie nie stanowi problemu :wink: fakt ze starsze sa przykrecone z boku o ile sie nie myle 4 srubami a mlodsze z boku 2 i z góry 2 ale jesli ktas madrze wykona łape w ksztalcie litery C to bedzie grac , no i jeszcze poducha od tylu ale to tez do zrobienia bo miejsca jest duzo :wink: a do tego jeszcze sprawdz przelozenie dyfra , jest wybite na takiej blaszce przyreconej wraz z sruba w dyfrze

dzięki
most pochodzi z e23 a nie z e32 a e24 jest z “nowym zawieszeniem” czy to coś zmienia ?

no tu juz nei powiem ci nic ale jesli znowym zawieszeniem to podaj mi VIN i sprawdze w ETK jak to wyglada i podesle ci fotki , podejrzewam ze wlasnie z e32 ci podejdzie bez przeróbek :wink:
podaje GG 1722746