Znalazłem takie ogłoszenie na forum bmw-klub
Może się przyda..(?)
Link jest ślepy, a sprawa mnie poważnie interesuje mam szperę, ponieważ poprzedni włąsciciel wlał do niej 80W90 i nie dokręcił korka, to troszkę jest głośna zwłaszcza na zakrętach ![]()
Teraz jeżdzę na zwykłym moście :lup:
W zimie to jest porażka :\
Na dodatek ten zwykły też do cichutkich nie należy ![]()
Wypłukać naftą i zalać CASTROL SAFIX XJ
Dzięki Adam.
Mam ten most teraz w piwnicy także mogę odkręcić tył.
Czy będzie to potrzebne, na jakie problemy mogę trafić?
Ile tej nafty nalać? Jakaś specjalna?
Jakbyś mógł napisać taki poradnik 1- zrób to, 2 to, będę nieopisanie wdzięczny :piwko: :piwko: ![]()
Jeśli jest na wieszchu, to super… Zalać 2l’trami nafty, zakręcić dekiel zabezpieczyć odpowietrznik. Potrząchać mostem i pokrecić mocowaniem napędu wału
Uwaga
Trzeba zamówić Pudzianowskiego
A poważnie zrobić to z pomocą drugiej osoby, następnie odkręcić dekiel, wylać syf. Operację powtórzyć, zalać safiksem 1,4l i powinnno być ok ![]()
Generalnie, oderwane-zużyte cząstki cierne tarczek swobodnie przemieszczają się pomiędzy tarczkami, co powoduje ślizganie się i głosna pracę. Powyższy sposób eliminuje to zjawisko i poprawia prawidłowe działanie szpery. Uwaga
Nie jest to 100% sposób na uratowanie szpery ![]()
Zamówię brata ![]()
Znowu mu fundnę darmową siłownię, (już się chyba doleczył po wyciąganiu m30b35 w garażu
)
Czy tam są jakieś uszczelki? Tak żebym od razu zamówił, a nie czekał.
Mam nadzieję że szperka ożyje, bo dziś jadę do pracy i pod górę nie podjechałem ![]()
Ja i kierowca Stara ![]()
Za trzecim razem się udało ale mega obciach był ![]()
Nie wyświetla się pod tobą ikonka pomógł, a chciałem ci punkcika zasłać do kolekcji ![]()
Czemu, nie ten dział :??:
Coś takiego może zrobić autor tematu. W tym przypadku Klimas :pa:
jest uszczelka na deklu, kosztuje grosze w ASO
No przecież pomógł ![]()
Cholerka
12 razy pomogłem i trzeźwy chodzę
![]()
musisz poprostu pobierać płatności przelewem, a nie punktami ![]()
Trzeba o tym pomysleć ![]()
Twoja sprawę ogarnę w piatek ![]()