w osttanich dniach jak bumerang powrócił temat e24 tym bardziej aktyalny, że jak dowiedziałem się wczoraj od znajomego handlarza min. infrastruktury przygotowuje rozporządzenie wprowadzające opłatę ekologiczną od sprowadzanych aut powyżej 10 lat - 4 tys. zł.
znalazłem w szwajcarii 635 csi w dobrej cenie 6 tys. zł. na fotach wygląda dobrze ale wiadomo, że doprowadzenie go do stanu używalnosci troche będzie kosztowało. mam pytanie na ile szacować koszt remontu przy założeniu że częsci blacharskie sa ok środek też ale pewnie trzeba będzi go pomalować, wymienić zawory lożyska, może przekładnię kierowniczą i pewnie dziesiątki innych dupereli? no i remoncik nie dobywałby się w wawie tylko gdzieś na podkarpaciu z nadzieją że u wujka wyjdzie taniej
pytanie jest o tyle pilne, że w środe wyjezdzam właśnie do szwajcarii i prawie po drodze mógłbym to maleństwo dobrze obejrzeć. swoją drogą - jak ocenić stan uszczelek okiennych - bo to podobno newralgiczny pukt. aha auto jest z '82 roku czy to wtedy bmw wprowadziło w szóstkach zawieszenie z piątki?
przy okazji - jeżeli ktoś ma doświadczenie w sprowadzaniu aut ze szwajcarii to również prosiłbym o rade - bo w końcu to nie jest UE i może przepisy czymś się różnią
foty są na autoscou.ch - niestety nie ma rozszezrzenia wiec nie moge umiescic linka
trzeba wpisać w wyszukiwarce bmw 635 i w dolnej części listy jest model 82 za 2 tys. franków