Witam, jak w temacie, potrzebooje wszelkich rad na temat nivomatu, jaki plyn do niego lac, jak go ustawiac moze byc jakis schemat dzialania.. interesuje mnie praktycznie wszystko. Kazda rada lub wskazowka pomocna. z gory dzieki, pozdro
Jak masz to współczuję - z tego co wiem to jeden amorek kosztuje ~3 tysi ![]()
Może te trochę będą tańsze Bitte entschuldigen Sie die Störung...
Ale to cholera nie wiadomo jaki stan i kiedy padnie
Chyba lepiej zamienić na normalne zawieszenie ![]()
to nie je takie proste a juz na pewno nie tanie. co do używek to fakt że nie wiadomo kiedy padnie, ja kupiłem kiedyś uzywane nivomaty i padły po pół roku. myślę że uszczelniacze padają w amortyzatorach które przez jakiś czas nie są uzywane
dzieki za podeslanie aukcji, o nivomacie juz w sumie wiem co mam wiedziec, tylko postaje jeszcze jedna niewyjasniona zagatka, jaki plyn tam lac? czy citroenowski LHM do hydrauliki sie nadaje? czy moze BMW lub jakas inna firma produkuje jakis inny plyn?
pozdro
Pan Henryk Błński, Zielonka (022) 7818138. Jest to specjalista od zawieszeń, zajmuje się miedzyinnymi regeneracją amortyzatorów.
Witam,
Mój Wujek ma od 1988roku e23 85 rok, 3,5l, wczoraj pytał mnie jak wygląda sprawa NIVO. Mówił że sprężyny już zmiękły z tyłu, i amorki sa do wymiany, co radzicie?
Myślał o nowych sprężynach i nowych , zwykłych amorkach, ale myślę że możnaby to naprawić, szczególnie że autko jest idealne… (stan, kolor, opcja, silnik) i jesten numer jeden na liście kupujących (pewnie za 5-10lat będzie moje)
Miejsce naprawy to Wawa i okolice…
z góry dzięki.
Pozdrawiam
NIVO fajna sprawa więc naprawić radzę. Zorientuj się u Henryka Błońskiego.