Widziałęm w gazecie AUTO MOTO - ciekawą recenzje na temat nowej M6 - zrobiłem skany 3 stron - i kurcze niewiem jak wstawić zdjęcie - ![]()
Wyśli na emila do Łyżwy ![]()
Artykuł też zeskanowałeś ![]()
Wysłąłem do wodza. ![]()
a zeskanowałęm tylko artykuł bo w tej gazecie to naprawde nic poza tym artykułem niema
– Artykuł nosi tytuł Zamiast sexu i spoko opisali - ![]()
ale fotka jakaś będzie ![]()
Tak tak — 3 strony kolorowe – pełny jej opis - takie tam 507 koników - i cene jak przeczytacie…
Jak w temacie:
http://www.6.com.pl/images/inne/nowa1a.jpg
http://www.6.com.pl/images/inne/nowa2a.jpg
http://www.6.com.pl/images/inne/nowa3a.jpg
i co wy na to ---- jak piszą że “stara” klasyk i legęda - to się zgadza
ale kiedy ta nowa będzie osiągalna uuuu
Powiem tylko, że artykuł pisał amator, i wiem, że jak go przeczytacie to zrozumiecie - dawno nie widziałem tylu gaf technicznych i historycznych ![]()
A swojądrogą ciekawe jak to jest - w niemczech 100 tysi euro a w polszy 600 tysi PLN…
Amator typu jakiś nowy co nic niewie - gafy jak gafy - a co do ceny to właśnie tak czy tak to poooooooozazasięgiem ![]()
Idiotow nie brakuje, tylko czemu pisza artykuly i wystepuja w telewizji
Na TVN TURBO ogladalem niedawno program, nazywa sie chyba “garaz” , specjalista mechanik opowiadal o BMW serii 5 E34, powiedzial miedzy innymi ze do tego modelu montowano przez caly okres produkcji 3 silniki benzynowe 1,8 2,0 2,5 litra… o wszystkich wiekszych zapomnial, ciul ze montowali tam tez V8 i wcale nie jako zadka wersje na zamowienie, podobnych historii wymyslil jeszcze sporo, rozumiem ze nie kazdy zna sie na autach i ma pojecie co wrzucano do E34 ale kto daje takim baranom wystepowac publicznie w tych kwestiach…
Dokładnie - ale przynajmniej wiedzą że silnik jest z przodu
- choć to ich nieusprawiedliwia.
si 100% i gwarancja, miałem napisać coś innebgo, ale laptgok nier pozwala bo się tacz pad włąćza (sic), generalnie racje - śmierć frajerom głoszącym pulicznie swoje, wysublimowane zdanie, którego żaden człowiek, który się choć ciut zna nie akceptuje!!! dla kogo są te artykułu, kura… ![]()
Dla tych wszystkich co kupują tą SUPER gazete ![]()
ten artykuł świadczy o pobieżnej wiedzy na temat BMW - cyt. protoplasta legendy M to M6 - hehehe ja myślałem że M1 - ale moge się mylić ![]()
No ale to to mnie rozwaliło na maxa cyt: w roku 1978 do produkcji wszedł silnik o pojemności 3453ccm i mocy 218 KM (no i teraz najlepsze) ** z dwuwałkową głowicą, czterema zaworami na cylinder** - musze poszukać u siebie tego drugiego wałka i tych zagubionych zaworów
- motyla noga ![]()
kurcze, to i ja u siebie poszperam…
No ale jest tak jak mówiłem, to nie jest nic co przypomina rzteleną ocenę, opis
To jest tak, że ktoś coś przeczytał, trochę się podniecił bo zobaczył cenę i napisał coś dalej, nawet za bardzo nie korzystając z naszej stronki, a tylko troszkę
Szkoda, że nie pisał tego pasjonat BMW ![]()
Fajne to zdjecie tego stuningowanego silnika “M6” ![]()
W sumie nowe M6 to ładny i bardzo poprawny samochód dla bogaczy.
Pewnie każdy z nas chciałby taki mieć (choćby po to żeby sprzedać i kupić najbardziej wypasioną starą szósteczkę i dorzucić jeszcze np. mieszkanko
) ale według mnie osobiście jak zresztą wszystkim nowym modelom BMW brakuje nowej 6 tego czegoś.
Wątpię żeby to auto stało się superwozem, a juz napewno nie będzie produkowane przez tak długi czas jak nasze stare dobre szósteczki.
Czas pokaże, jedno jest pewne będąc nastolatkiem pragnąłem ówczesnych nowych super wozów… Dzisiejszy nastolatek z pewnością na nową 6 patrzy jak ja wówczas…