Nowe znaczki BMW z ASO? Plastik czy metal?

Na allegro jest koleś który sprzedaje takie znaczki, żekomo oryginalne w torebeczkach i pisze że pastikowe. Jak jest u was? Kupował ktoś nowe? Plastik czy metal?

wlasnie dobre pytanie ja tez bede kupowal na nosek i w sumie moge sie podlaczyc pod pytanie :slightly_smiling_face: a jakie sa ceny bo jak nie ma duzej roznicy to lepiej chyba aso :face_with_rolling_eyes:

u mnie byl pamietam metal ta obudowa, sam plaski znaczek bmw plastik

Ja wszystkie oryginalne jakie mam to był metal + farba. Ciekawe.

są trzy typy znaczków:

1. starsze :arrow_right: metalowy odlew wypukły pokryty farbą, to co srebrne na znaczku to wystaje spod emalii (czyli obrysy kół, napis BMW i krzyż pośrodku) numeru w tej chwili nie znam, ale gdzieś miałem taki znaczek.
  2. nowsze :arrow_right: płaski metalowy odlew środek znaczka z żywicy, a wystaje ponad logo tylko zewnętrzne koło numer 51.14-1872324
  3. znaczek plastikowy zupełnie płaski i troszeczke mniejszy numer 51.14-8132375
    oczywiście mówimy o znaczkach na przód, bo tylnie w E24 mają zupełnie inne numery :sunglasses:

http://www.allegro.pl/item156625828_uwaga_emblemat_bmw_najtaniej_calkiem_nowe_.html

A ten? Oryginał? Koleś pisze ze plastik :neutral_face: :??:

to jest znaczek nr 3, z którego właśnie spisywałen numer i mam go przed sobą , zresztą ściągnięty z mojej szuchy :v:
tutaj masz drugą aukcję http://www.allegro.pl/item155364771_uwaga_emblemat_bmw_najtaniej_oryginalne_.html

znaczki nr. 1 wg. opisu maciasa sa juz na 100 % niedostepne (czyli takie jak mam w cs alu , wypukle napisy i wzory , lakierowane) . te ktore sa w sprzedazy w serwisie ( sprawdzalem w niemczech ) i ktore mi zaoferowano jako zamienniki do cs to koszmar jakis wykonany z plastiku z tandetna naklejka w srodku … stwierdzilem ze nie zhanbie staruszki takim syfem i zalozylem oryginaly …

ten znaczek nie dawal mi spokoju bo przypomnialo mi sie ze kiedys gdzies luzem mialem jeden :face_with_rolling_eyes: troche poszperalem i znalazlem opcje numer dwa :grin: mysle ze skoro pierwsza jest niedostepna to ta wyglada o niebo lepiej od 3 plastikowej i jest najlepszym rozwiazaniem :face_with_rolling_eyes:

ponoc numery ktore sa na moich znaczkach nie istnieja w bazie danych … serwisant zza odry wklepal numer i … dupcia zbita … nie ma takiej czesci :smiling_imp: dziwne to bylo ale bylem naocznym swiadkiem jego bezradnosci … a gdy wklepal “szukaj znaczek” po numerze nadwozia wyszedl plastikowy badziew … wtedy oszalalem . co to za polityka firmy … nie dosc ze zajebiscie drogo to jeszcze nie ma … do zakichanego mercedesa dostaniesz najmniejsza srubke i to za rozsadne pieniadze a tutaj …

uszczelki do gaznika kupowalem (az wstyd sie przyznac) w mercedesie za 30% ceny bmw …

cena gaznika w mb to 700 eur a w bmw 1299 eur …

a gaźniki takie same ??
:sunglasses:

tak … roznia sie tylko cena …
solex 1a montowano w mercedesach 2.8

Dzięki Macias! Właśnie to mnie zastanawiało. Mam kilka metalowych znaczków takich o jakich pisze Maniek i chyba zrobię ich renowacje choć nie bardzo mam pomysł na to. Głownie chodzi o popękaną farbę ale ona jest po pierwsze dość gruba (warstwa) i nie wiem czy znajdę podobną.

pozdrawiam

ciesze sie ze moje wygladaja bardzo dobrze … mam problem z glowy … :slightly_smiling_face:

znam gościa, który zajmuje się metaloplastyką, jak robi znaczki zlotowe używa takich lakierów do kolorowania (lakier piecowy), może zajął by się taką renowacją :face_with_rolling_eyes:

jaki jest numer opcji 1. ?

mam taki znaczek,…pogadam z synem to na jutro zrobi mi zdjecia

( opcja 1)

Proszę bardzo:
00095808114
(spisałem ze swojego rarytasiku :sunglasses: , zrobiłem tez fotki, ale cosik mój zaprzyjaźniony serwerek nawalił - dorzucę jak będę mógł).
Już działa:

a przepraszam że off topic, ale dłużej nie wytrzymam…

JAK SIĘ ROBI TO PODŚWIETLENIE POSTU ?

HE, HE poprostu ktoś kliknął “pomógł” i..juz