Obszycie skórą deski rozdzielczej oraz elementów tapicerki

Jesli długość i ciśnienie jest odpowiedznie, to czemu nie :question:

Kurcze, życiowo do tematu podszedłem, a nie teoretycznie - mój błąd :sunglasses:
Ale oczywiście masz rację :wink:

A swoją drogą to osrać bym jej nie chciał dlatego takiej opcji rozważać nie będę na forum :bulb:

Wracając do tematu obszycia, a nie obsikania:) uważam, że można obszyć kokpit, ale tylko zamszem - tak jak to jest w Porsche robione, ale to już nie oryginal, a funkcjonalność, bo przynajmniej się światło od skóry nie ma jak odbijać. Ja tam załatwiam sobie skórę i wiem, że będę obszywał na wiosnę równolegle jak będę malował auto. Kolor kremowy, wiec do ziolonego mataliku będzie, oczywiście moim zdaniem pasował.
Zamierzam obić fotele, kanapę, boczki i podsufitkę.

myślę, że światło się nie będzie odbijało inaczej niż od plastiku jeśli chodzi o kokpit :wink:
A mam pytanie kremowy czyli jaki :question:

Może jeszcze w tym tygodniu będę miał próbki, ale to nie ode mnie zależy, bo załatwiam przez kumpla. Chciałbym, aby kolor był bardzo jasny tzn. nie biel, bo tragedia byłaby z utrzymaniem w czystości, ale coś bardziej praktycznego. Kremowy wg mnie to taki biały przechodzacy w żółty - trudno jest mi go opisać:)

James a Ty gdzie to będziesz robił?

Cześć,

są dwie opcje:

1. Pod Warszawą Kozia Wola.
  2. Radom, ale tutaj będę miał namiar wraz z próbkami.

A w czym mogę pomóc?

Adresy, telefony, opinie klientów…

Jest u mnie firma która robi skóry np.hotelowe i meblowe.nazywa się Meblotap.Widziałem ich robotę w corrado.Perfekt.Tylko co do jakości skór mam jakoś wątpliwości.Szybko się wytarła na fotelu kierowcy bo po jakichś 3 miesiącach.Pozatym godna polecenia.Cena około 5kpln z materiałem.Ale to trzeba uzgadniać indywidualnie.Polecam.Mają szeroki wybór kolorów i rodzajów.

No to bardzo drogo, w Warszawie z materiałem wyjdzie 4tyś., a i tak uwazam, ze to przesada:)
dla potwierdzenia:
http://www.tapicer.waw.pl/samochodowe.php

Wedlug mnie deska w skórze wygląda zajebiscie.W Koszalinie mozesz to zrobic u Liskowskiego - robia to od lat i maja zajebistych fachowcow na pewno sa tansi od Javy.W szczecinie jest tez jeden zaklad , ktry sie tym zajmuje iwidzialem efekt ich pracy - super.Jezeli potrzebujesz skórę to myśle , ze korzystajac z pomocy mojej mamusi, ktora handluje tekstyliami (pozdrawiam) też ta się załatwić to taniej a i na samo obszycie daloby rade wywalczyc jakis rabat.

Zderzaki w amerykanskich furach to , z tego co mi wiadomo , to niech ich spaczone gusta , tylko zajebiste wymogi odnosnie bezpieczenstwa w autach.

Na razie się wstrzymuję od pomysłu.
Ale jescze zobaczymy…

dla zainteresowanych - proszę - oto fotki deski e24 w skórce :grinning:
http://img224.exs.cx/my.php?loc=img224&image=hartge53so.jpg
http://img224.exs.cx/my.php?loc=img224&image=hartge61ba.jpg
:sunglasses:

ehh na taka skorke to az milo popatrzec :face_with_rolling_eyes:

bardzo ładnie zrobione.
Ciekaw jestem ile taka impreza by kosztowała… :face_with_rolling_eyes:

Witam

pytałem w ub. roku w Java Car Design o obszycie deski do E28, stwierdzili,że za 2 tys. obszyją z ich materiałem

ci od javy to kasują 100 % więcej za samą ich marke :sunglasses:

I dlatego niewiem czy jest tam sens robić, dla samej marki :question: Chyba nie… :face_with_rolling_eyes:

dla przykładu: obszywałem kiere u znajomego mańka - zapłaciłem 150zł - a oni (JAVA) zawołali podobno grubo ponad 300 zł !! No to za co w sumie ??

za Java Car Design :laughing: