była taka wersja - L6, miała wszystko w skurze i szła na USA Wejdź na strony z linkami i tam są na pewno odnosniki do fotek tak wykonanych aut
A jeszcze coś, Maniek przecież obszył całość u jagoś dziadka na tupajce, nie chcesz żeby on zrobił resztę Teraz jużnie wiele zostało
wyjecie wcale nie ejst takie trudne juz to kiedys robile ale co prawda nie u siebie oczywiscie nie podjal bym sie juz jej wlozenia bo to nie jest takie hop siup niestety ale dla chcacego…
pięknie, pierwsze problemy
Nie wiem, ale to są proste elementy może poza deską, ja bym się zastanawiał
Jest pod Łodzią np Java Car Design, ale ceny mają podobno mało przystępnę… Ja gdzieś mam jakieś namiary, ale to z kolei w Wawie…
Tommy - zwróć uwagę na to że masz auto na ŻÓŁTYCH TABLICACH - czyli auto jest wpisane w rejestr zabytków - więc wszystkie zmiany powinieneś robić pod okiem konserwatora zabytków.
Oczywiście pod okiem konserwatora będę chciał tę tapicerkę zrobić.
Tylko muszę pewnie pokazać mu, że tak w BMW 633 było i oczywiście udowodnić, że sposób zrobienia (np. ściegi) nie odbiega od tych oryginalnych.
Kuba ta firma Java Car Design, wiesz coś więcej na jej temat?
a ja dalej twierdzę że to kicha. w amerykańskich wersjach był jeszcze taki podłokietnik na tylnej kanapie, też był w skórze. ale ameryka to ameryka, u nas nigdy nie przyjeły się ich wielkie zderzaki albo chromwane felgi, aczkolwiek zwolenników nie brakuje.
te wystajace zderzaki wg nie to porazka ale co do tego podlokietnika na tylnej kanapie to calkiem fajnie on wygladal tyle ze wtedy pewnie z tylu juz wogole nie da sie siedziec ale kto by sie tym przejmowal jak siedzi za sterami