Obszycie skórą deski rozdzielczej oraz elementów tapicerki

Noszę się z zamiarem obszycia skórą deski rozdzielczej, oraz elementów tapicerki drzwii i tapicerki podokiennej z tyłu.

1. Jeśli ktoś ma w tym zakresier doświadczenie proszę o rady.
  2. tak wogóle co o tym myslicie
  3. Czy ktoś ma zdjęcia, katalogi alpiny która ponoć obszywała w pakiecie deski w szóstce
  4. Namiary na sprawdzone firmy zajmujące się takimi rzeczami.

:slightly_smiling_face:

ja jestem ekstremistą. TYLKO ORGINAŁ !!!

a poza tym myślę że to trochę kicha, coś jak kostki na lusterku, ale wolnoć tommku w swoim domku :wink:

była taka wersja - L6, miała wszystko w skurze i szła na USA :bulb: Wejdź na strony z linkami i tam są na pewno odnosniki do fotek tak wykonanych aut :wink:
A jeszcze coś, Maniek przecież obszył całość u jagoś dziadka na tupajce, nie chcesz żeby on zrobił resztę :question: Teraz jużnie wiele zostało :laughing:

No więc chcę tak samo jak w tych BMW co szyte było na zamówienie!

Co do dziadka to… nie wiem czy z tym sobie poradzi.

Na samą myśl wyjęcia deski do opszycia przechodzą mnie dreszcze…

wyjecie wcale nie ejst takie trudne juz to kiedys robile ale co prawda nie u siebie :grinning: oczywiscie nie podjal bym sie juz jej wlozenia bo to nie jest takie hop siup niestety ale dla chcacego… :wink:

pięknie, pierwsze problemy :sunglasses:
Nie wiem, ale to są proste elementy może poza deską, ja bym się zastanawiał :bulb:
Jest pod Łodzią np Java Car Design, ale ceny mają podobno mało przystępnę… Ja gdzieś mam jakieś namiary, ale to z kolei w Wawie… :face_with_rolling_eyes:

Tommy - zwróć uwagę na to że masz auto na ŻÓŁTYCH TABLICACH - czyli auto jest wpisane w rejestr zabytków - więc wszystkie zmiany powinieneś robić pod okiem konserwatora zabytków.

Ups, no to się plany krzyżują… :face_with_rolling_eyes:

To prawda i w zasadzie wszystko co Maniek zmieniał, czyli skrzynia i takie tam tez powinny być robione za zgodą konserwatora.

Oczywiście pod okiem konserwatora będę chciał tę tapicerkę zrobić.
Tylko muszę pewnie pokazać mu, że tak w BMW 633 było i oczywiście udowodnić, że sposób zrobienia (np. ściegi) nie odbiega od tych oryginalnych.

Kuba ta firma Java Car Design, wiesz coś więcej na jej temat?

http://www.javacardesign.com/ proszę bardzo - to ich stronka :sunglasses:

ja myśle osobiście czy nie obić swoje fotele w skórę - ładnie wygląda i trwałe :face_with_rolling_eyes:

a ja dalej twierdzę że to kicha. w amerykańskich wersjach był jeszcze taki podłokietnik na tylnej kanapie, też był w skórze. ale ameryka to ameryka, u nas nigdy nie przyjeły się ich wielkie zderzaki albo chromwane felgi, aczkolwiek zwolenników nie brakuje.

te wystajace zderzaki wg nie to porazka :confused: ale co do tego podlokietnika na tylnej kanapie to calkiem fajnie on wygladal tyle ze wtedy pewnie z tylu juz wogole nie da sie siedziec :sunglasses: ale kto by sie tym przejmowal jak siedzi za sterami :smiling_imp:

ale i tak nic nie przebije skór malowanych pędzlem :laughing:

Zwłaszcza w białym kolorze przechodzącym w róż :laughing:

no chlopaki przeciez z daleka ta skora wyglada nawet cakiem niezle :laughing:

Do zdjęc z daleka się nadaje :laughing:

ale zdaleka nie można jej osikać :bulb: